ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Σκαστός”, αυνανιζόταν στη Λεωφόρο Αθηνών!

 

Η περίεργη εμφάνιση και κίνηση ενός μεσήλικα παρακίνησε αστυνομικούς που επέβαιναν σε περιπολικό του Α.Τ. Χαϊδαρίου να σταματήσουν για έλεγχο. Έκπληκτοι αντίκρισαν τον  άνδρα να αυνανίζεται δημόσια!

Το περιστατικό συνέβη μέρα μεσημέρι στη Λεωφόρο Αθηνών, έξω από το πρώην κτήριο της Τροχαίας. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για ασθενή που νοσηλευόταν στο ΨΝΑ, στο Δαφνί. Χωρίς να πάρει άδεια από κανέναν, πήδηξε τη μάντρα του Νοσοκομείου και… βρέθηκε να αυτοϊκανοποιείται σε κεντρικό σημείο της πόλης. Οι αστυνομικοί τον επιβίβασαν στο περιπολικό για να τον επιστρέψουν στο Νοσοκομείο, εκείνος όμως στο πίσω κάθισμα συνέχιζε το… βιολί του.

Λίγες οι περιπτώσεις – Εύκολος ο εντοπισμός τους

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» επικοινώνησε με την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ψ.Ν.Α, κ. Βασιλική Μούγια. Όπως μας είπε, κατά διαστήματα συμβαίνουν εξαφανίσεις ασθενών από τα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία της πόλης μας. Σχεδόν πάντα πρόκειται για περιπτώσεις ατόμων που έχουν εισαχθεί μετά από εισαγγελική εντολή. Όταν το προσωπικό αντιληφθεί πως κάποιος ασθενής έφυγε χωρίς άδεια, αμέσως ειδοποιεί την Αστυνομία.

Τέτοια γεγονότα όμως συμβαίνουν πολύ λίγα κάθε μήνα. Συνήθως με τη βοήθεια της  περιγραφής και της κοινωνικής τους συμπεριφοράς η Αστυνομία τους εντοπίζει άμεσα. 

Ρωτήσαμε την κ. Μούγια αν επιτρέπεται η ολιγόωρη έξοδος ενός ασθενή από το ψυχιατρικό νοσοκομείο. Μάς απάντησε ότι μπορεί να βγει, αν πάρει άδεια από το γιατρό του. Ο γιατρός είναι εκείνος που θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το αίτημά του, ανάλογα με την κατάστασή του. Μπορεί επίσης ο ασθενής να υποβάλει το αίτημα του και μέσω ενός συγγενή του, που θα αναλάβει τον συνοδεύσει. Τότε το αίτημα του εγκρίνεται πιο εύκολα.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button