ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σήριαλ εφηβικής επιθετικής συμπεριφοράς στην Πλατεία Λαού

 

Στο στόχαστρο επιθετικής και αρπακτικής διάθεσης νεαρών έγινε για άλλη μια φορά το περίπτερο που βρίσκεται στην Πλατεία Σκαμπά, πρώην Λαού. Οι δράστες δεν ήταν σεσημασμένοι κακοποιοί, αλλά οκτώ έφηβοι. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται στην ίδια πλατεία περιστατικά νεανικής αντικοινωνικής συμπεριφοράς, που έγιναν πάλι θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παλιότερα είχαμε γράψει από τις ίδιες στήλες για τη δυσφορία της γειτονιάς που παρακολουθεί και υφίσταται τις συμπεριφορές μιας εφηβικής παρέας “εκτός ελέγχου”, με εκδηλώσεις που μερικές φορές φοβίζουν. 

Στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (29/1/2018), ο Κώστας Ασπρογέρακας ανέφερε ότι οι νεαροί, φορώντας κουκούλες, επιτέθηκαν στην ιδιοκτήτρια του περιπτέρου και έκλεψαν ποτά από τα ψυγεία και κάποιες παιδικές λιχουδιές. Την ώρα εκείνη σταμάτησε ένας ενήλικος, που προσπάθησε να τους απομακρύνει. Τα παιδιά το έβαλαν στα «πόδια», τρέχοντας όμως τους έπεσαν από τα χέρια βιβλία και η ιδιοκτήτρια Χ.Κ. διαπίστωσε από αυτά ότι η ηλικία των παιδιών είναι γύρω στα 15 χρόνια. Μετά από λίγο ξαναγύρισαν και αφού την έβρισαν, πήραν πέτρες και έσπασαν τους προβολείς της πλατείας, ενώ επιχείρησαν να σπάσουν και δύο καινούρια παγκάκια.

Σπασμένα μπουκάλια στην Πλατεία Λαού.

Ασπρογέρακας: «Να δράσει και ο Δήμος, όχι μόνο η Αστυνομία»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Διάφανος Δήμος», αναλύοντας πολιτικά το γεγονός, έκανε λόγο για μια “φιλελεύθερη δικαιωματοποίηση”, αφού στη μέση εκπαίδευση καταργείται ο διαχωρισμός ανάμεσα σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες απουσίες, καταργούνται και οι αποβολές των μαθητών. Κατά τον κ. Ασπρογέρακα, το φαινόμενο της ανεξέλγκτης εφηβικής επιθετικότητας θα οξυνθεί από τον “δικαιωματισμό” και όχι από τα ίδια τα δικαιώματα. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε παρέμβαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την προστασία της περιοχής, πέρα από τη λύση της Αστυνομίας. Πρόσθεσε, πως πρόσφατα μια μητέρα ζήτησε από την ιδιοκτήτρια να κλείνει το περίπτερο της στις 9 το βράδυ, γιατί «τα πράγματα έχουν αλλάξει».

Σήριαλ εφηβικής επιθετικής συμπεριφοράς στην Πλατεία Λαού 3
Κούνια στην παιδική χαρά, η οποία είχε επισκευαστεί πέρυσι.

Οι γνωστοί-άγνωστοι δράστες

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος τόνισε πως πρόκειται για μια ομάδα παιδιών με αντικοινωνική συμπεριφορά. Έχουν καταστρέψει πολλές φορές την παιδική χαρά της Πλατείας, ενώ έχουν προκαλέσει και άλλους βανδαλισμούς. Τελευταία, μετά από παρέμβαση του ΑΤ Χαϊδαρίου, οι συγκεκριμένοι νεαροί είχαν απομακρυνθεί και η περιοχή δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Πρόσφατα όμως η ομάδα ανασυγκροτήθηκε Ο κ. Σελέκος ανέφερε πως μίλησε δυο φορές με αυτά τα παιδιά, με σκοπό να τα συνετίσει. Η δημοτική αρχή προσπαθεί με διάφορους τρόπους, να επαναφέρει τη γαλήνη στη συγκεκριμένη περιοχή, κατέληξε ο δήμαρχος.

Μέχρι την ώρα αυτή το συμβάν δεν έχει αναφερθεί στην Αστυνομία.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button