ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σήμερα το πρωί στο Χαϊδάρι – Εξαπάτηση ηλικιωμένης

 

Ακόμη μια περίπτωση εξαπάτησης ηλικιωμένης κυρίας είχαμε σήμερα το πρωί (22 Φεβρουαρίου) στο Χαϊδάρι, με τον γνωστό τρόπο της παραπλάνησης για δήθεν χρέη που όφειλε ο γιος της.

Μετά από επικοινωνία, πριν λίγη ώρα, με τον γιο της άτυχης ηλικιωμένης κυρίας μάθαμε πώς εξελίχθηκε το  γεγονός:

Η μητέρα μου είχε πάει, όπως κάθε μέρα, να κάνει τα ψώνια στην αγορά. Την πλησίασε με το αυτοκίνητο ένα νεαρό ζευγάρι 30-35 ετών περίπου και της είπαν “είμαστε γνωστοί του γιου σου και έχει ένα χρέος 600 ευρώ που πρέπει να πληρωθεί σήμερα αλλιώς θα έχει σοβαρά μπλεξίματα”.

Εκείνη ρώτησε για επιβεβαίωση τα στοιχεία μου και της επαλήθευσαν το όνομα μου, όπως και ότι έχω κάποιο μαγαζί σε συγκεκριμένη διεύθυνση στη γειτονιά. Η ηλικιωμένη ταράχτηκε και τους πρότεινε να τους δώσει ένα μικροποσό που είχε πάνω της, λέγοντάς παράλληλα ότι είχε περισσότερα στο σπίτι.

Οι δύο συνεργοί της πρότειναν να την πάνε με το αυτοκίνητο στο σπίτι της για να πάρει την ταυτότητα και το βιβλιάριο της τράπεζας, ώστε να συμπληρώσει το ποσό που ζητούσαν. Μπήκε στο  αμάξι και μετά από λίγο πάρκαραν έξω από το διαμέρισμα, που βρίσκεται σε πολυκατοικία σε κεντρικό σημείο του Χαϊδαρίου.

Ο ένας έμεινε στο όχημα και ο άλλος ανέβηκε μαζί της να την “βοηθήσει” να πάρει την ταυτότητα και το βιβλιάριο της τράπεζας. Αφού μπήκαν στο διαμέρισμα και έβαλε στην τσάντα τα πράγματα για να πάνε στην τράπεζα για ανάληψη, ο συνεργός προσπάθησε να την καθησυχάσει, της είπε ότι έχουν χρονικά περιθώρια και της πρότεινε να φτιάξει ένα καφέ για να ηρεμήσουν. Με το που η μητέρα μου πήγε στην κουζίνα, ο κλέφτης τής πήρε την τσάντα με όλα τα περιεχόμενα και εξαφανίστηκε.

Από ό,τι υπολογίζει ο γιος το χρηματικό  πόσο που απέσπασαν είναι γύρω στα 500 ευρώ, αλλά αυτό που του έκανε εντύπωση είναι ότι ήξεραν προσωπικά στοιχεία. Επίσης, ότι παρά τις πολλές προειδοποιήσεις που είχε κάνει στη μητέρα του για τον τρόπο δράσης τέτοιων απατεώνων, η ίδια έπεσε θύμα, προφανώς γιατί επηρεάστηκε ψυχολογικά από την αφήγηση και το σοβαρό παρουσιαστικό των δύο συνεργών.

Στη συνέχεια, όταν έκανε την καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα, του επιβεβαίωσαν τον τρόπο λειτουργίας που ακολουθούν οι δράστες και καταφέρνουν να εξαπατούν τους πολίτες.

Χρειάζεται επίμονη ενημέρωση των ηλικιωμένων, γιατί οι απατεώνες συνεχίζουν απτόητοι το ίδιο κόλπο.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button