ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Έργα από τη WIND στο Χαϊδάρι – (ξανα)Οπλιστείτε με υπομονή

 

Μετά την ολική αναβάθμιση του δικτύου του του ΟΤΕ, με την τοποθέτηση οπτικής ίνας, οι τηλεπικοινωνίες του Χαϊδαρίου αναβαθμίζονται περαιτέρω. Η εταιρεία WIND κατέθεσε αίτημα προς το Δήμο μας για εγκατάσταση και επέκταση του υπάρχοντος δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Η άδεια της δόθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και… επίκειται σκάψιμο.

Στο μεταξύ, με κάποια καθυστέρηση από τις αρχικές εξαγγελίες, ενεργοποιήθηκε και στις τελευταίες περιοχές του Χαϊδαρίου το νέο δίκτυο του ΟΤΕ, όπως στο Άνω Δάσος, και γίνονται συνδέσεις με κατοικίες και επιχειρήσεις.

Πού θα γίνουν τα έργα της WIND

Σε αρκετούς δρόμους της πόλης θα γίνει εκσκαφή για την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών σε χαντάκια της WIND. Θα σκαφτούν οι οδοί: Αισχύλου, Ακρίτα, Κηπουπόλεως, Πλαταιών, Μυκόνου, Γιαννίρη, Δρομοκαΐτη, Θηβών, Συνταγματάρχου Γιαννούλη, Ηπείρου, Ιθάκης, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Πλαστήρα και Κερασούντος.

Παράλληλα θα γίνουν εκσκαφές για την εγκατάσταση δικτύων χαλκού για τη διασύνδεση καμπίνας WIND με ΚΑΦΑΟ ΟΤΕ, στα εξής σημεία: Πλαταιών 16, Πλαταιών και Ευρώτα, Θηβών και Θερμοπυλών, Αισχύλου 3, Κολοκοτρώνη και Δρομοκαΐτη, Καραϊσκάκη και Κολοκοτρώνη, Ηπείρου και Συνταγματάρχη Γιαννούλη, Τζαβέλα και Συνταγματάρχου Γιαννούλη 38, Συνταγματάρχου Γιαννούλη 55 και Ιθάκης, Πλαταιών και Ηπείρου, Κυθήρων και Κηπουπόλεως, Θερμοπυλών και Ακρίτα.

Ακόμη η WIND θα εγκαταστήσει φρεάτια στις εξής διασταυρώσεις:
Ακρίτα και Κηπουπόλεως, Πλαταιών και Νικίου, Πλαταιών και Μυκόνου, Στρατάρχου Καραϊσκάκη και Κολοκοτρώνη, Συνταγματάρχου Γιαννούλη και Θηβών, Στρατάρχου Καραϊσκάκη και Γιαννίρη, Ηπείρου και Συνταγματάρχου Γιαννούλη, Συνταγματάρχου Γιαννούλη και Κότρωνος.

Επιπλέον θα εγκαταστήσει δώδεκα νέες καμπίνες που θα συνυπάρχουν με τα παλιά ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, διότι μέσω αυτών θα γίνεται η συναρμογή των δικτύων των δύο εταιρειών, στις εξής διασταυρώσεις:
Πλαταιών 16 και Νικίου, Πλαταιών και Ευρώτα, Θηβών και Θερμοπυλών, Ιερά Οδός και Αισχύλου, Κολοκοτρώνη και Δρομοκαΐτη, Κολοκοτρώνη και Στρατάρχου Καραϊσκάκη, Ηπείρου και Συνταγματάρχη Γιαννούλη, Συνταγματάρχου Γιαννούλη και Τζαβέλα, Συνταγματάρχου Γιαννούλη και Κότρωνος, Κυθήρων και Κηπουπόλεως, Θερμοπυλών και Διγενή Ακρίτα, Πλαταιών και Ηπείρου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μετά την υλοποίηση του έργου θα δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε ποιοτικές ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω της παροχής ταχυτήτων πρόσβασης 50 Mbps, με μελλοντική αναβάθμιση στα 100 Mbps. Πέρα όμως από την αναβάθμιση του υπάρχοντος τηλεπικοινωνιακού δικτύου, ένα ακόμα όφελος για την πόλη μας θα είναι η μείωση των υπαρχουσών βλαβών, καθώς και των συχνών τομών για επεκτάσεις του δικτύου. Η διάρκεια της υλοποίησης του έργου εκτιμάται στους τρεις μήνες.

Παράλληλα προβλέπεται η ύπαρξη εσόδων για το Δήμο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ενδεικτικά αναφέρεται πως τα τέλη διέλευσης θα ανέρχονται στο ποσό των 5.600 ευρώ περίπου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 26ης Απριλίου ενέκρινε ομόφωνα τη χορήγηση δικαιώματος διέλευσης και όλων των παραπάνω εργασιών από τη WIND.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

3 Σχόλια

  1. Στην οδό Οδυσσέα Ανδρούτσου ,δυστυχώς ούτε ο ΟΤΕ έχει ακόμα vdsl και ας έχει τοποθετηθεί σχεδόν 1 χρόνο το καφάο της VDSL

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button