ΑΠΟΨΕΙΣ

SILVER ALERT: Αναζητείται η δημοκρατική λειτουργία του Δ. Χαϊδαρίου

Του Κίμωνα Φουντούλη

Η αγωνία  της δήθεν «ανεξάρτητης» διοίκησης Ντηνιακού να αποφύγει κάθε  πρωτοβουλία για ουσιαστική  στήριξη του δήμου, την οδηγεί σε αντιδημοκρατικό δρόμο όλο και πιο ολισθηρό. Όχι μόνο αρνείται τον διάλογο με πολίτες που στοιχίζονται για την υπεράσπιση κάθε δυνατότητας της πόλης μας, αλλά φιλτράρει και τη πληροφόρηση προς τους δημοτικούς συμβούλους πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης.

Η παρακάτω επιστολή δύο ημέρες μετά την παραλαβή της στο προεδρείο του Δ.Σ. κι ακόμη δεν έχει φτάσει στους αποδέκτες της, σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. Την ίδια στιγμή μέσω της οικονομικής επιτροπής, παρακάμπτοντας το Δημοτικό Συμβούλιο και παρά τη πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας  αυτής της παράκαμψης, προκύπτουν δεσμευτικές αποφάσεις με μακρόχρονες επιπτώσεις για τα οικονομικά του Δ. Χαϊδαρίου χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση από την αντιπολίτευση, καμία κριτική, κανένας διάλογος και πληροφόρηση. Τέτοια συναίνεση ούτε στο Λουξεμβούργο! Μπράβο τους, αλλά ο λογαριασμός προδιαγράφεται βαρύς…

Η επιστολή:

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου αρνείται επί εβδομήντα (70) ημέρες να συζητήσει το αίτημα τριάντα (30) Χαϊδαριωτών Πολιτών σχετικά με κρίσιμη πτυχή της διεκδίκησης για πρόσβαση στην Ακτή Σκαραμαγκά. Η παράταξη Ντηνιακού, αυθεντικός εκφραστής της τοπικής φεουδαρχίας, με τη συμπαράσταση διά αποσιώπησης, των παρατάξεων που εκφράζουν  το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία, τη ΛΑΕ, όλοι μαζί αρνούνται να εφαρμόσουν τις επιταγές του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ., όπως έχει καθοριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και εγκριθεί από το Δ.Σ. Χαϊδαρίου. Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει από το 1974 έως σήμερα. Έως τώρα είχαμε διαπιστώσει εσωτερικές αρρυθμίες στο Δ.Σ. όπως μη διανομή ενημέρωσης προς τα μέλη του. Τώρα η χρόνια άρνηση υπεράσπισης των περιουσιακών δικαιωμάτων του Δ.Χ. εμπλουτίζεται με την άρνηση εφαρμογής του Κανονισμού.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button