ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σε φάση ολοκλήρωσης ο μεγαλύτερος βρεφονηπιακός του Χαϊδαρίου

Του Μενέλαου Χρόνη

Ευάερος, ευήλιος, με άνετους χώρους και εντυπωσιακή θέα. Τον επισκέφθηκα τώρα που το εσωτερικό του έχει πάρει πια οριστική μορφή, και εντυπωσιάστηκα. “Παιδιά και εργαζόμενοι θα ζουν όμορφες ώρες εδώ μέσα”, σκέφτηκα. Λυπήθηκα βέβαια και για τα παιδιά που μεγάλωσαν στην περιοχή χωρίς να έχουν την ευκαιρία να τον χαρούν, καθώς μένει κλειστός, αν και σχεδόν τελειωμένος, εδώ και 14 ολόκληρα χρόνια!!!

Οι άνθρωποι που παρακολουθούν το “Χαϊδάρι Σήμερα” καταλαβαίνουν ότι μιλάμε για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της οδού Βεργίνας, στο Άνω Δάσος. Στην περίπτωσή του ταιριάζει η φράση “ήμουνα νιος και γέρασα”, αλλά τι να κάνουμε, στην ελληνική διοίκηση ο χρόνος κινείται σε δική του διάσταση…

Θυμίζω απλώς ότι η άδεια του έργου εκδόθηκε το 2004, οι εργασίες ξεκίνησαν το 2006 και το κτήριο σχεδόν ολοκληρώθηκε το 2008, αλλά από τότε έμεινε παρατημένο από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, ο οποίος στο μεταξύ το 2011 συγχωνεύτηκε με τον ΟΑΕΔ, του οποίου οι διοικήσεις θεωρούσαν πάρεργο τις συζητήσεις με τον Δήμο Χαϊδαρίου για έναν ξεχασμένο βρεφονηπιακό, κάπου στο βουνό. Ευτυχώς ο τωρινός πρόεδρος του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης, είδε σοβαρά το θέμα και οι διαβουλεύσεις με τον Βαγγέλη Ντηνιακό είχαν καλύτερη τύχη από αυτές της Μαρίας Καραμεσίνη με τον Μιχάλη Σελέκο.

Σε φάση ολοκλήρωσης ο μεγαλύτερος βρεφονηπιακός του Χαϊδαρίου 1

Ω του θαύματος, λοιπόν, φτάνουμε στο τέλος. Συνεργεία έχουν μπει στο κτήριο και ολοκλήρωσαν την κατασκευή των υδραυλικών, των ηλεκτρολογικών, του συστήματος ψύξης θέρμανσης και έβαψαν εσωτερικά. Ακόμη, επισκευάστηκε η μεγάλη ηλιοροφή που είχε σπάσει. Μένουν τα εξωτερικά βαψίματα και η φροντίδα να καλυφτούν οι άχαρες, πανύψηλες τσιμεντένιες μάντρες. Αλλά βασικά υπολείπεται η κατασκευή μιας… εισόδου, ώστε να είναι εφικτή η προσέγγιση στον Σταθμό. Ήδη εκπονείται μελέτη για να γίνει αυτή από την πλευρά της οδού Ακροπόλεω, ενώ από τον οδό Βεργίνας μάλλον θα κατασκευαστεί ασανσέρ για τον ανεφοδιασμό της κουζίνας κτλ.

Οι εργασίες εκτελούνται από τον ΟΑΕΔ με κονδύλι της τάξης των 100.000 ευρώ. Θέλουμε να πιστεύουμε πώς η νέα σχολική χρονιά στο Χαϊδάρι θα έχει μια πολύ σημαντική κτηριακή προσθήκη, είτε με παραχώρηση της χρήσης στον Δήμο Χαϊδαρίου είτε με σύμπραξη ΟΑΕΔ και Δήμου.

Περισσότερες πληροφορίες για το σημαντικό, αλλά εξαιρετικά περιπετειώδες έργο, εδώ: “Ακούγεται σφυγμός” από τον “κρεμαστό βρεφονηπιακό” του Δάσους    //     Διοίκηση ΟΑΕΔ: Παραχωρούμε στον Δήμο Χαϊδαρίου τον Βρεφονηπιακό Άνω Δάσους    //   Βρεφονηπιακός σταθμός Άνω Δάσους: Στις “καθυστερήσεις” η απόκτησή του από τον ΟΑΕΔ  

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button