ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχεδόν δύο μήνες χαλασμένη η γεώτρηση στο Ποικίλο – “Στο περίμενε” πυρασφάλεια και ποτίσματα

Η γεώτρηση του ΑΣΔΑ στο Ποικίλο, στο ύψος του Άνω Δάσους (είσοδος δασικού δρόμου από οδό Κατράκη) έχει χαλάσει από τις αρχές Απριλίου. Η λειτουργία της έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι το νερό της είναι διπλά πολύτιμο: Και για ποτίσματα σε πάρκα και πλατείες του Δάσους, αλλά και για την πυρασφάλεια του βουνού. Στη φετινή άνοιξη που ήταν τόσο άνομβρη, το νερό της λείπει πάρα πολύ.

Η γεώτρηση ανήκει στον Αναπτυξιακό Σύμδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) και από αυτήν παίρνει νερό ο Δήμος Χαϊδαρίου για ποτίσματα. Στις Αρχές Απριλίου η παροχή νερού διακόπηκε. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για βλάβη στα ηλεκτρολογικά, για τα οποία υπεύθυνος είναι ο ΑΣΔΑ (ίσως κατόπιν συμφωνίας -δεν το γνωρίζουμε με ακρίβεια αυτό- ο ΑΣΔΑ επισκευάζει τις βλάβες στα ηλεκτρολογικά και ο Δήμος μας στα υδραυλικά). Όμως ο ΑΣΔΑ δεν είχε ενεργή σύμβαση με εργολάβο και βρίσκεται στη διαδικασία να βρει καινούργιο.

Στο μεταξύ όμως ο καιρός περνάει, το πράσινο μένει απότιστο, ενώ η φωτιά στον Σχίνο δείχνει ότι και ο Μάιος είναι πια ένας μήνας που η πυρασφάλεια πρέπει να είναι έτοιμη για το χειρότερο. Η συγκεκριμένη γεώτρηση έχει μεγάλη παροχή νερού (βάθος 150 μ.) και μπορεί να ανεφοδι΄σει πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες.

Όπως πληροφορηθήκαμε, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου έστειλε στον ΑΣΔΑ έγγραφο για την ταχεία αποκατάσταση της ζημιάς.

Σχεδόν δύο μήνες χαλασμένη η γεώτρηση στο Ποικίλο - "Στο περίμενε" πυρασφάλεια και ποτίσματα 3
Η υδροφόρα του Δήμου, με πρωτοβουλία του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, γεμίζει δεξαμενή στη δενδροφύτευση του πάρκου της οδού Μάνης. Το νερό χρησιμοποιείται για να ποτίζονται τα 7 πλατάνια που μεγαλώνουν στο πάρκο. Δυστυχώς δεν αρκεί για τα υπόλοιπα δέντρα, που υποφέρουν. Την ίδια ώρα εθελοντές ποτίζουν με τον κουβά τα φυτεμένα τον φετινό χειμώνα, ενώ στη δενδροφύτευση έχει εγκατασταθεί πλήρες ποτιστικό σύστημα από τους κατοίκους. Παράλληλα η δεξαμενή, την οποία είχε τοποθετήσει ο ΑΣΔΑ πριν από 10 περίπου χρόνια, είναι μια αναμονή νερού για πυρασφάλεια.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button