ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Χαϊδαρίου: Πάρε μέρος ενεργά, συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο

Οι κάτοικοι του Χαϊδαρίου έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν στον δημόσιο διάλογο που αφορά την (εξαιρετικά προβληματική) κινητικότητα στην πόλη, με βασικό άξονα του ζητήματος τον εξοστρακισμό που πεζού από το αυτοκίνητο. Στην ιστοσελίδα του Δήμου haidari.gr υπάρχει ειδικό “κουμπί” που παραπέμπει στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), όπου βάσει συγκεκριμένου ερωτηματολογίου μπορεί ο καθένας να εκφράσει τη γνώμη του.

Όπως αναφέρεται, “το ΣΒΑΚ επιδιώκει τη βελτίωση των μεταφορών και στόχο έχει να προτείνει μέτρα που μετατρέπουν την πόλη σε ένα ζωντανό, ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον. Με το ΣΒΑΚ επιδιώκεται ο σχεδιασμός της κινητικότητας με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο, καθώς με τη λογική που είχε επικρατήσει τα προηγούμενα χρόνια, η λειτουργία των δρόμων συνδέεται με την κυριαρχία των οχημάτων, την ανάπτυξη ταχύτητας, τον εξοστρακισμό των πεζών. Με το ΣΒΑΚ εισάγεται μια νέα προσέγγιση. Οι δρόμοι αντιμετωπίζονται ως ζωντανός δημόσιος χώρος,  που μπορεί να υποδεχθεί ποικίλες δραστηριότητες και κάθε κατηγορία χρηστών.”

Ο Δήμος, λοιπόν, καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στα στάδια επεξεργασίας του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας της πόλης μας.

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Χαϊδαρίου: Πάρε μέρος ενεργά, συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο 3

Η Ομάδα Έργου του ΣΒΑΚ, προχωρώντας τη διαδικασία του σχεδιασμού, προέβη στην δόμηση 2 εναλλακτικών σεναρίων. Τα 2 σενάρια διαφέρουν στην έκταση και στην ένταση των μέτρων:

1) Σενάριο 1: ”Ήπιο Σενάριο” –> Έμφαση στην πεζή μετακίνηση, στο ποδήλατο, στην ενίσχυση της Δημόσιας Συγκοινωνίας και στα κοινόχρηστα μέσα μετακίνησης.

2) Σενάριο 2: “Ριζοσπαστικό Σενάριο” –> Περιλαμβάνει τα μέτρα του ήπιου σεναρίου και επιπλέον δίνει έμφαση στον περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων και στον έλεγχο της στάθμευσης.

Χρειάζονται λίγα λεπτά ώστε να εξετάσετε τα μέτρα κάθε σεναρίου και να προβείτε στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, επιλέγοντας ποιο από τα δύο σενάρια θεωρείτε καλύτερο για το Δήμου του Χαϊδαρίου.

Σύνδεσμος ερωτηματολογίου: https://forms.gle/eTFRRAup78Fbm1AcA

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button