ΙΣΤΟΡΙΑ

Σατωβριάνδου, Δάσος – Μια παλιά φωτογραφία ξυπνά αναμνήσεις

Μια παλιά φωτογραφία που ανέβασε στο λογαριασμό του ο Άρης Καρυδάκης προκάλεσε μια… έκρηξη αναμνήσεων στους λίγο παλιότερους κατοίκους του Δάσους. Επειδή οι “γκάγκαροι” Δασιώτες είναι λίγοι, μια και τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες ήταν αραιοκατοικημένη η συνοικία (μέχρι κτήματα με φυστικιές Αιγίνης αναφέρει κάποιος), ας αποδελτιώσουμε τα σχόλια για τη φωτογραφία:

Το πλάνο είναι τραβηγμένο κάπου στη Σουκατζίδη, χοντρικά γύρω στο 1970. Το λεωφορείο κατεβαίνει την Αφροδίτης και στο τέρμα του δρόμου είναι η Γ. Παπανδρέου. Στη γωνία υπήρχε η ιδιωτική σχολή Αυγέρη (σήμερα 3ο Λύκειο Χαϊδαρίου) και δεξιά ο φούρνος του Λαζάρου Γκούβαλη.

Η Πλατεία Λαού, το σημείο όπου περίπου τραβήχτηκε η φωτογραφία, τότε ήταν αλάνα όπου τα παιδιά έπαιζαν μπάλα (σσ. και τώρα χοντρικά το ίδιο γίνεται).

Στο δρόμο δεν φαίνεται ούτε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, ενώ τα πεύκα είναι πιο μικρά.

Το Άνω Δάσος ήταν το βουνό με ελάχιστα σπίτια και το Δάσος είχε και πολλή δροσιά το καλοκαίρι. Αργότερα άρχισαν να χτίζονται πολυκατοικίες στα μεγάλα οικόπεδα και η ανοικοδόμηση περιόρισε τον αέρα. Στη δεκαετία του 1990 είχε μπει πια στο σχέδιο το Άνω Δάσος και… άλλαξαν οριστικά όλα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button