ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣLIFESTYLE

Α.Σ. Τζούντο – Yuukikan Dojo Καράτε Χαϊδαρίου

Yuukikan Dojo Καράτε, η τέχνη του να σταματήσεις την λόγχη (Αλεβάρδα)

Οι πραγματικές πολεμικές τέχνες όπως το Καράτε δεν μπορούν να συγχέονται με τα απλά μαχητικά σπορ. Συχνά ένα σημάδι, ένα σύμβολο, εκφράζουν περισσότερα από μια μεγάλη διάλεξη. Τα ιδεογράμματα που υποδηλώνουν την πολεμική Τέχνη είναι ακριβώς τα ίδια στην Κίνα και την Ιαπωνία. Απλά είναι η προφορά που διαφέρει. Οι Κινέζοι τα διαβάζουν «Γου-Σου» (Wu Shu) και οι Γιαπωνέζοι «Μπου-Ζούτσου» (Bu-Jutsu). «Πολεμική Τέχνη» ή «Τέχνη της Μάχης» είναι μια μετάφραση που προδίδει κάπως το πνεύμα του αυθεντικού ιδεογράμματος το οποίο συντίθεται από δυο άλλα ιδεογράμματα: «σταμάτημα» και «λόγχη». Κατά συνέπεια η πρωταρχική έννοια γίνεται «η τέχνη του σταματήματος της λόγχης».

Παρομοίως λοιπόν αυτό μπορεί να ερμηνευτεί με δυο τρόπους. Η τέχνη του σταματήματος της λόγχης του αντιπάλου ή η τέχνη του σταματήματος της δικής μου λόγχης. Η μεγάλη Τέχνη της εξωτερικής ειρήνευσης και της εσωτερικής αρμονίας. Πως θα το λέγατε αυτό;

Εμείς το λέμε Αυτοπειθαρχία

Για να φτάσει κανείς στην αυτοπειθαρχία που οδηγεί στην απόλυτη ελευθερία θα πρέπει να μάθει την πειθαρχία. Αυτό είναι κύρια το μεγαλύτερο μάθημα που διδάσκουμε. Η τέχνη της κλωτσιάς ή της μπουνιάς ή των λαβών έχουν διαδοθεί πλέον ευρέως. Ωστόσο αυτή η τέχνη χωρίς κάποιο ηθικό μπούσουλα δεν πρόκειται να πάει μακρυά. Στη σχολή Yuukikan Dojo Καράτε   δεν έχουμε καμιά σχέση με τέτοιες συμπεριφορές.

Ο σύλλογος είναι επίσημα μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο δηλαδή έχει δικαίωμα να κατεβάζει αθλητές στα επίσημα Ελληνικά πρωταθλήματα και αγώνες, στο Καράτε είναι μέλος τους Ελληνικού τμήματος της JKA του θεματοφύλακα της πιο υψηλής παράδοσης του παραδοσιακού Καράτε (όχι του σπορ Καράτε) με δικαίωμα συμμετοχής στους Ελληνικούς αλλά και διεθνείς αγώνες και μέλος του Ελληνικού Δικτύου της WJJF της μοναδικής ομοσπονδίας Ζου-Ζίτσου που αναγνωρίζεται από την Ιαπωνία.

Διδάσκονται το Καράτε, το Τζούντο και το Ζου-Ζίτσου, το Κομπούντο σαν παραδοσιακές πολεμικές τέχνες της Ιαπωνίας, αλλά επίσης η αυτοάμυνα και οι θεραπευτικές ασκήσεις. Η αυτοάμυνα είναι φυσικό και αναπόσπαστο μέρος των παραπάνω δραστηριοτήτων των πολεμικών τεχνών που απευθύνονται στο ευρύ κοινό και οι θεραπευτικές ασκήσεις που αφορούν την εκγύμναση την ευεξία την ευλυγισία αλλά και την αποκατάσταση από τραυματισμούς ή χρόνιους μυϊκούς πόνους αλλά και την μακροζωία. Εμπεριέχονται στοιχεία από παραδοσιακές τέχνες της Ανατολής όπως το Σιάτσου, το Ταϊτσί, η Γιόγκα, το Μάκκοχο.

Αυτά επειδή η ψυχή του συλλόγου ο δάσκαλος Κώστας Μουρούτσος ο οποίος λόγω της μακρόχρονης παραμονής στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία μπόρεσε να εμβαθύνει στην βαθύτερη ουσία των τεχνών της Ανατολής και έχει όλη την καλή διάθεση να την μεταδώσει στους μαθητές του.

Αυτό δεν είναι όλο καθώς η καλή τύχη έφερε στην κατάλληλη στιγμή τον κατάλληλο άνθρωπο. Ο σύλλογος έχει την δυνατότητα χάρις στην συνεργάτιδά του και τεχνικό σύμβουλο γυμνάστρια διπλωματούχο ΤΕΦΑΑ και διατροφολόγο με μεγάλη εμπειρία, δυνατότητα παροχής εξατομικευμένων διαιτολογίων διατροφής και ασκήσεων για τα αποτελέσματα που ο κάθε ασκούμενος επιθυμεί.

Η σχολή Yuukikan Dojo Καράτε βρίσκεται επί της Δωδεκανήσου 36 και Σάμου στο κέντρο του Χαϊδαρίου. Λειτουργεί καθημερινά πλην Σαββάτου και Κυριακής και δέχεται τα παιδάκια από την ηλικία των 4 ετών, αλλά και ενηλίκους να ενταχθούν στις δραστηριότητές του. Για την δυνατότητα καλύτερης επιλογής, ο σύλλογος εντάσσει τα νεόδμητα μέλη του, αφήνοντάς τα να αποφασίσουν, χωρίς βιασύνη, ύστερα από την παρακολούθηση 1 έως 2 δοκιμαστικών μαθημάτων.

Το σάιτ της σχολής με ενδιαφέροντα άρθρα για κάθε επίπεδο είναι https://yuukikandojo.gr/

Επίσης μέσω της επίσημης σελίδας στο https://www.facebook.com/yuukikandojo/ μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα για οποιοδήποτε σχετικό θέμα.


 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button