ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ρωτήσαμε τον ΟΤΕ πότε θα ενεργοποιηθεί το νέο δίκτυο οπτικής ίνας στο Χαϊδάρι

Τα έργα του ΟΤΕ για την ανάπτυξη οπτικής ίνας σε όλη την πόλη και την εγκατάσταση ψηφιακών και πολύ περισσότερων ΚΑΦΑΟ βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και εννιά περίπου μήνες. Λοιπόν, φτάνουμε στο τέλος!

Μας το ρωτάτε συχνά, γι’ αυτό επικοινωνήσαμε με τον ΟΤΕ για να μάθουμε πότε επιτέλους θα ενεργοποιηθεί το δίκτυο με τις νέες προδιαγραφές. Λοιπόν, έχουμε νέα! Μάς απάντησαν ότι αυτό θα γίνει πριν το τέλος του 2017, οπότε θα έχουν τεθεί σε λειτουργία σταδιακά οι 93 νέες καμπίνες σε όλη την πόλη, που θα προσφέρουν σε όλα τα  νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις πολύ γρήγορο internet και αναβαθμισμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Μ. Τσαμάζ: «Επενδύουμε στην ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας»

O Όμιλος ΟΤΕ υλοποιεί το μεγαλύτερο έργο επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών.

Ρωτήσαμε τον ΟΤΕ πότε θα ενεργοποιηθεί το νέο δίκτυο οπτικής ίνας στο Χαϊδάρι 1
Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ομίλου ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Υλοποιούμε το μεγαλύτερης έκτασης έργο αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, τοποθετώντας οπτικές ίνες σε όλη την Ελλάδα. Χρόνια τώρα, επενδύουμε σε δίκτυα οπτικών ινών ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας και την επίτευξη των στόχων της Ε.Ε. για την ευρυζωνικότητα. Είμαι υπερήφανος για τους ανθρώπους του Ομίλου ΟΤΕ, που κατάφεραν σε χρόνο-ρεκόρ να φέρουν τις οπτικές ίνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Οι επενδύσεις του Ομίλου σε οπτικές ίνες και δίκτυα νέας γενιάς ξεπερνούν τα €2 δισ. τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ το επενδυτικό πλάνο έως το 2020 ανέρχεται σε επιπλέον €1,5 δισ. Χάρη σε αυτές τις επενδύσεις, το δίκτυο COSMOTE είναι το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, με μήκος διαδρομής 43.000 χιλιομέτρων.

Τι μπορούμε να προσδοκούμε από το νέο δίκτυο

Το Χαϊδάρι θα απολαμβάνει πολύ σύντομα ταχύτητες μέσω οπτικών ινών που θα φτάνουν έως τα 200 mbps, όπως μας είπαν στελέχη του Ομίλου. Οι ταχύτητες VDSL θα διευκολύνουν την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ κάθε χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.

Ρωτήσαμε τον ΟΤΕ πότε θα ενεργοποιηθεί το νέο δίκτυο οπτικής ίνας στο Χαϊδάρι 3
Σκάψιμο τέλος, ώρα για γρήγορο σερφάρισμα.

Το έργο στο Χαϊδάρι

Στην πόλη μας αναπτύχθηκαν 10,5 χιλ. οπτικής ίνας και δημιουργήθηκαν 93 ψηφιακά ΚΑΦΑΟ, έναντι 59 παλαιάς τεχνολογίας που υπήρχαν. Οι ταχύτητες θα αυξηθούν θεαματικά, ειδικά στις περιοχές που ήταν μακριά από τις παλιές και ολιγάριθμες καμπίνες, όπως στο Δαφνί και το Δάσος. Όπως διαπίστωσαν τα συνεργεία κατασκευής του νέου δικτύου, σε πολλά σημεία τα καλώδια δεν ήταν καν χάλκινα, αλλά από μόλυβδο, δηλαδή μιλάμε για δίκτυο άνω της 35ετίας, εντελώς ακατάλληλο για τις σύγχρονες ανάγκες! Γι’ αυτό ήταν συχνές οι βλάβες και οι διακοπές.

Τώρα οι πραγματικές ταχύτητες θα πολλαπλασιαστούν και θα φτάσουν τις ονομαστικές, αυτές δηλαδή που πληρώνουμε. Ενδεικτικά, υπάρχουν σήμερα στην πόλη συμβόλαια για ταχύτητες 24mbps, όμως οι συνδέσεις δεν αποδίδουν πραγματικά πάνω από τα 3 mbps! Ένα ακόμη όφελος για το Δήμο θα είναι και η κατάργηση των συχνών τομών στους δρόμους για επεκτάσεις του δικτύου.

 

 

Παρόμοια Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Στην οδό Ανδρούτσου να δούμε πότε θα ενεργοποιήσουν την καμπίνα για VDSL . Προς ώρας δεν βλέπω κανένα φως και ούτε μου φαίνεται ότι σε 1 μήνα θα έχουν “ενεργοποιήσει” όλες τις καμπίνες του Χαϊδαρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button