ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Βγήκαν μαχαίρια” στη Ν.Δ. Χαϊδαρίου – Καταγγελία για παρέμβαση κομματικών παραγόντων υπέρ υποψηφίου

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και στέλεχος της ΝΔ στο Χαϊδάρι, κ. Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, με επιστολή του στην ηγεσία του κόμματος διαμαρτύρεται για το “πολιτικό ατόπημα”, όπως το χαρακτηρίζει, της παρουσίας του προέδρου της Β5 ΝΟΔΕ Δυτικής Αθήνας, σε συγκέντρωση υποψήφιου δημάρχου, Αποστόλη Θεοφίλη.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακόπουλο, ο κ. Δημήτρη Μαυροειδάκος, λειτουργώντας εκτός της διακηρυγμένης κομματικής γραμμής, που διατυπώθηκε διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, “επεδίωξε να «περάσει» το μήνυμα της χρισματικής στήριξης της ΝΔ προς το προαναφερόμενο πρόσωπο που δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου, επιδεικνύοντας δημόσια και με αντιθεσμικό τρόπο την προτίμησή του.”

Η επιστολή του Λ. Γιαννακόπουλου προς το κόμμα, δείχνει ότι, με το ξεκίνημα κιόλας της προεκλογικής περιόδου, η δεξιά παράταξη στο Χαϊδάρι μπαίνει σε φάση εσωστρέφειας. Από την άλλη, τοπικά στελέχη της ΝΔ θεωρούν ότι η εκλογή του πατρός Θεοφίλη, Σταύρου, στην Β5 ΝΟΔΕ, όπου είναι αντιπρόεδρος, δεν μένει πολιτικά αναξιοποίητη από τον υιό.  

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Λ. Γιαννακόπουλου προς τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, που κοινοποιείται στον Γενικό Γραμματέα, Λευτέρη Αυγενάκη, και τον Γραμματέα Αυτοδιοίκησης, Τάσο Γαϊτάνη. 

Κύριοι,

Ονομάζομαι Λεωνίδας Γιαννακόπουλος και δραστηριοποιούμαι πολιτικά και κομματικά στο Χαϊδάρι, τόσο με την θητεία μου ως δημοτικός σύμβουλος που υπηρέτησα τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και ως μέλος του κόμματος στην ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Χαϊδαρίου, δηλώνοντας εμπράκτως την παρουσία μου σε όλους τους αγώνες του κόμματός μας.

Θεωρώ επιβεβλημένη την ενημέρωση σας σχετικά με ένα γεγονός που το θεωρώ μείζονος πολιτικής σημασίας, με αρνητικές προεκτάσεις για την ενότητα της παράταξής μας ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών, με συγκεκριμένη αναφορά στο Χαϊδάρι.

Και εξηγούμε:

Πολιτικό ατόπημα με αρνητικές συνέπειες για την συντεταγμένη πορεία της παράταξης στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 , αποτελεί η παρουσία και ομιλία του Προέδρου της Β5 ΝΟΔΕ Δυτικής Αθήνας κ. Δημήτρη Μαυροειδάκου στη συγκέντρωση του κ. Αποστόλη Θεοφίλη την Κυριακή 11/11/2018, αφού με την ενέργειά του, λειτουργώντας παραπλανητικά απέναντι στα μέλη, τους φίλους και ψηφοφόρους του κόμματός μας, επεδίωξε να «περάσει» το μήνυμα της χρισματικής στήριξης της ΝΔ προς το προαναφερόμενο πρόσωπο που δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου, επιδεικνύοντας δημόσια και με αντιθεσμικό τρόπο την προτίμησή του.

Μάλιστα, με την κίνηση αυτή απαξίωσε με τον πλέον εμφανή τρόπο την κατατεθειμένη δήλωση υποψηφιότητας για την διεκδίκηση του Δημαρχιακού Θώκου του μέλους του κόμματος (ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Χαϊδαρίου) κ. Γιάννη Κέντρη, σημερινού δημοτικού συμβούλου και επί σειρά ετών Αντιδημάρχου καθαριότητας, πρασίνου και περιβάλλοντος, της δημαρχιακής περιόδου του τότε Δημάρχου κ. Δημήτρη Μαραβέλια.

Επιπλέον δε, και κυρίως απαξίωσε και ακύρωσε στην πράξη την πολιτική γραμμή και κατεύθυνση του ίδιου του Προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν με κάθε ευκαιρία και σε κάθε σχετική ερώτηση τονίζει ότι η ΝΔ δεν θα δώσει χρίσματα και η απόφαση ανήκει στην κάθε τοπική κοινωνία.

Τι και αν ο Αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Κωστής Χατζηδάκης, λιγότερο από ένα μήνα, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb στις 19/10/2018 (την οποία και επισυνάπτω*), υπογράμμιζε με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, ότι δεν θα παρευρεθεί σε καμία συγκέντρωση, κανενός δημοτικού ψηφοδελτίου στην εκλογική του περιφέρεια.

Φαίνεται ότι για τον κ. Μαυροειδάκο η γραμμή και η κατεύθυνση του Προέδρου της ΝΔ και η θέση του Αντιπροέδρου του κόμματος αποτελούν «ψιλά γράμματα».

Ρωτώ λοιπόν τον κ. Μαυροειδάκο. Είναι ανώτερος από τον Πρόεδρο της ΝΔ και τον Αντιπρόεδρο του κόμματος;

Ποιες ήταν οι σκέψεις και τα ελατήρια που οδήγησαν τον Πρόεδρο της Β5 ΝΟΔΕ Δυτικής Αθήνας κ. Δημήτρη Μαυροειδάκο να παρευρεθεί και να μιλήσει στην συγκεκριμένη εκδήλωση;

Είναι ή δεν είναι ανακόλουθος ο κ. Μαυροειδάκος όταν με δελτίο τύπου που υπογράφει ως Πρόεδρος της Β5 ΝΟΔΕ Δυτικής Αθήνας στις 17/10/2018 και ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb (επισυνάπτεται στην επιστολή μου), τόνιζε ότι: «η Β5 ΝΟΔΕ οφείλει να καταστήσει σαφές ότι δεν έχει εκφράσει επίσημα θέση για την στήριξη οποιουδήποτε αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου ή υποψηφίου Δημάρχου και αναμένει τις τελικές αποφάσεις των αρμοδίων κομματικών οργάνων και του Προέδρου του κόμματος της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για το ποια πρόσωπα θα στηριχθούν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.»

Πώς δικαιολογεί λοιπόν την συγκεκριμένη ενέργεια;

Πού είναι οι ίσες αποστάσεις που επιβάλλεται να κρατά ένα θεσμικό πρόσωπο, Πρόεδρος στην συγκεκριμένη περίπτωση της Β5 ΝΟΔΕ Δυτικής Αθήνας;

Κύριε Πρόεδρε της ΝΔ και αυριανέ Πρωθυπουργέ της Πατρίδας μας,

Έλαβα το θάρρος να σας απασχολήσω γιατί πιστεύω ότι κάθε ενεργό μέλος της μεγάλης φιλελεύθερης Δημοκρατικής παράταξης πρέπει να αποδεικνύει εμφανώς την προσήλωσή του στις αρχές και τις αξίες της παράταξης και να εργάζεται με πνεύμα ενότητας και συντεταγμένα για τις «μικρές» και «μεγάλες» μάχες του κόμματος, όταν μάλιστα αυτές συνδέονται με το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας, ενώ επιβάλλεται να αντιτίθεται σε κινήσεις , από όπου και από όποιον και αν προέρχονται, τέτοιες που προκαλούν σύγχυση και φαινόμενα ενδεχόμενης κομματικής διάσπασης, ενόψει μάλιστα μιας «μάχης», όπως είναι οι Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή μου, ζητώ όπως επιληφθείτε συγκεκριμένα και ειδικώς του όλου θέματος, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα, πολιτικά και διοικητικά μέτρα, στη βάση των αρχών και των αξιών της παράταξης καθώς και των προβλεπόμενων καταστατικών ρυθμίσεων, στην βάση της εναρμόνισης των δημόσιων δηλώσεων του Προέδρου του κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Με απεριόριστη εκτίμηση

Λεωνίδας Γιαννακόπουλος

ΥΓ. Η ανάρτηση του Αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Κωστή Χατζηδάκη

* Μεγάλο το ενδιαφέρον για τις δημοτικές εκλογές στην περιφέρειά μου. Πολλοί υποψήφιοι και συνδυασμοί. Πλέον του ενός τα ψηφοδέλτια με συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε αρκετούς δήμους. Είτε θεωρηθεί στοιχείο ζωντάνιας είτε όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Γι’ αυτό λοιπόν αποφάσισα από τώρα, προτού ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις των υποψηφίων, να μην παρευρεθώ σε καμία συγκέντρωση, κανενός δημοτικού ψηφοδελτίου στην εκλογική μου περιφέρεια.

Γιατί; Πρώτον, διότι οι δημότες δεν περιμένουν εμένα για να επιλέξουν. Δεύτερον, διότι η παρουσία μου στη συγκέντρωση ενός συνδυασμού, μπορεί να ερμηνευθεί αρνητικά από στελέχη του κόμματος που συμμετέχουν σε έναν άλλον. Τρίτον, διότι η κομματική μου διαδρομή μού επιβάλλει να είμαι διπλά προσεκτικός, ειδικά σ’ αυτήν την ευαίσθητη για την παράταξη εποχή. Και τέταρτον, διότι θέλω να παίξω με ανοιχτά χαρτιά. Έντιμα και ειλικρινά!

Ενδεχομένως, σ’ ορισμένους φίλους να φανεί παράξενη αυτή η τοποθέτηση. Είναι, όμως, πιστεύω, η σωστότερη για την παράταξη στο σημερινό σκηνικό, αλλά και αυτή που ταιριάζει περισσότερο στον χαρακτήρα μου.

Δεν ξεχνάω φυσικά, όλους όσους με έχουν στηρίξει διαχρονικά. Τους θυμάμαι και τους είμαι ευγνώμων. Αυτή μου η απόφαση, όμως, υπηρετεί καλύτερα και τους ίδιους. Οι Νεοδημοκράτες και πρωτίστως οι προσωπικοί μου φίλοι, δεν με θυμούνται ούτε με στηρίζουν ως πρωταγωνιστή εσωκομματικών ανταγωνισμών. Έχω τις θέσεις μου φυσικά, αλλά προσπαθώ πάντοτε να τις υπηρετώ με μετριοπάθεια και αξιοπρέπεια όντας ανοιχτός στις αντίθετες απόψεις και σε κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως κομματικών εντάξεων.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button