ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Τράβηξαν την πρίζα” από την Χαλυβουργική – Στα άκρα οι Αγγελόπουλοι

Ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα, ο ΑΔΜΗΕ “τράβηξε την πρίζα” και έκοψε το ρεύμα στην Χαλυβουργική. Αιτία τα χρέη προς τη ΔΕΗ που ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση διακοπής ρεύματος έγινε πράξη χθες στις 23.59 από τον διαχειριστή ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι η αρχή του τέλους που είχε διαφανεί το τελευταίο διάστημα. Η πληροφορία ότι θα σταματήσει η ηλεκτροδότηση είχε αρχικά διαψευστεί. Πληροφορίες ήθελαν τη ΔΕΗ και την κυβέρνηση να μην επιθυμούν την όποια διατάραξη λόγω απώλειας θέσεων εργασίας μέσα στην εορταστική περίοδο.

Η μεγάλη επιχείρηση έπεσε θύμα της κρίσης, αλλά και της ενδοοικογενειακής διαμάχης πατέρα και υιών Αγγελόπουλου. Το αποτέλεσμα είναι η απώλεια των 170 θέσεων εργασίας που είχαν απομείνει τα τελευταία τρία χρόνια. Είχαν προηγηθεί  εκατοντάδες απολύσεις στην αρχή της τρέχουσας δεκαετίας. 

Η Χαλυβουργική ήταν ο μεγαλύτερος ιδιώτης οφειλέτης στην ΔΕΗ με χρέη ύψους 31,8 εκατ. ευρώ. Ακόμη περισσότερα οφείλει η κρατικά ελεγχόμενη ΛΑΡΚΟ που τα χρέη της προς τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος αγγίζουν τα 300 εκατ. 

1925 – 2018

Η ιστορία της οικογένειας Αγγελόπουλου στον τομέα του μετάλλου ξεκινάει το 1925. Τότε ο Θεόδωρος Α. Αγγελόπουλος με τους γιους του Δημήτρη, Παναγιώτη και Γιάννη ξεκινούν την εμπορία ειδών σιδήρου. Το 1932 ιδρύονται στην οδό Πειραιώς τα Ελληνικά Συρματουργεία, αλλά οι δραστηριότητες θα σταματήσουν λόγω του πολέμου.

Το 1951 θα γίνει η μεταφορά στην Ελευσίνα, όπου μέσα από συνεχείς επενδύσεις θα πρωταγωνιστήσει επόμενες δεκαετίες η Χαλυβουργική. Η τελευταία μεγάλη επένδυση πραγματοποιήθηκε την περασμένη δεκαετία (2003 – 2007) και ξεπέρασε τα 150 εκατ. ευρώ.

Σκληρή ενδοοικογενειακή μάχη

Πίσω από την χτεσινοβραδινή δραματική κατάληξη της επιχείρησης βρίσκεται μια πολύχρονη ενδοοικογενειακή διαμάχη. Φέρνει αντιμέτωπο τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο με τους γιους του Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο πατέρας Αγγελόπουλος με σκληρή δήλωσή του υπογράμμιζε ότι είναι ο βασικός μέτοχος και αποκλειστικός χρηματοδότης της Χαλυβουργικής. Στο ίδιο ύφος απάντησαν τα παιδιά του, επισημαίνοντας πως ο πατέρας τους “είναι ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλείψει την εταιρεία στην τύχη της”. Ακόμη, ότι “πρόκειται για τον άνθρωπο που έχουν χρησιμοποιήσει για να παραχθούν αλλεπάλληλες ανυπόστατες μηνύσεις και αγωγές σε βάρος μας”.

Η ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου:

Είμαι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της εταιρείας, έχοντας εισφέρει από την ατομική μου περιουσία ποσό περί τα εκατόν ογδόντα εκατομμύρια (180.000.000) ευρώ, για την επιβίωσή της, μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που έχει σαν αποτέλεσμα την διακοπή της παραγωγής της.

Ουδεμία διαμάχη υφίσταται αναφορικά με τη διαχείριση της εταιρείας, όπως δυστυχώς παραπλανητικά μεταφέρθηκε στον αρμόδιο Υπουργό.

Η διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας παραμένει αμετάβλητη επί μακρά σειρά ετών και δεν υφίσταται δικαστική αμφισβήτησή της. Τα τελευταία δύο έτη αντιμετωπίζω πολυεπίπεδη επίθεση από τα παιδιά μου άνευ προηγουμένου, αποκορύφωμα της οποίας ήταν η υποβολή αιτήσεως για την θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση, λόγω δήθεν άνοιας!

Στο πλαίσιο αυτό, είναι προφανές ότι γίνεται προσπάθεια να παραπλανηθεί το επιληφθέν Δικαστήριο, με το να υποστηρίζεται ότι δήθεν υφίσταται διαμάχη για την διαχείριση της εταιρείας και ότι δήθεν η θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση είναι η «λύση» για το μέλλον της εταιρείας.

Η ανακοίνωση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου:

Δυστυχώς η ανακοίνωση στην οποία φέρεται να προέβη ο πατέρας μας την Παρασκευή 23.11.2018 προστίθεται στη μακρά αλληλουχία των ανακόλουθων πράξεων και συμπεριφορών που κατέστησαν επιτακτικό για μας τον αγώνα για την προστασία του από τον ίδιο του τον εαυτό και το περιβάλλον του.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι αυτόν που παρουσιάζουν σήμερα οι σύμβουλοί του, για προφανείς λόγους, ως “αιώνιο” χρηματοδότη της Χαλυβουργικής, είναι ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλείψει την εταιρεία στην τύχη της, ενώ μόλις πρόσφατα τον έβαζαν να υπογράφει επιστολές, στις οποίες ανακοίνωνε το τέλος μίας από τις πλέον ιστορικές βιομηχανίες της χώρας!

Στο πλαίσιο αυτό είναι φυσιολογικό να αποσιωπούν το γεγονός ότι ήμασταν εμείς αυτοί που έχουμε καταβάλει σημαντικότατα κεφάλαια τα τελευταία χρόνια, χωρίς να κατέχουμε μετοχές, προκειμένου να παραμείνει η Χαλυβουργική όρθια.

Ως προς την “επίθεση” που τάχα δέχεται ο πατέρας μας από εμάς, δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο πέρα από την υπόμνηση ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που έχουν χρησιμοποιήσει για να παραχθούν υπό το όνομά του αλλεπάλληλες ανυπόστατες μηνύσεις και αγωγές σε βάρος μας, ενώ πρόσφατα κρίθηκε σκόπιμο από το περιβάλλον του να μηνυθεί ακόμη και η επί σειρά ετών θεράπουσα νευρολόγος του!!!

Οι κατά σύστημα παραχαράκτες της ιστορίας μας, οι οποίοι έχουν κυκλώσει ασφυκτικά τον πατέρα μας για ίδιον όφελος, θα τύχουν της σύμφωνης με το νόμο τιμωρίας τους.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button