ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Θετική εξέλιξη το ελάφρωμα της πεζογέφυρας, μα προτιμότερη η μετατόπιση”

Ανακοίνωση σχετικά με την έγκριση της νέας ελαφρύτερης -χωρίς πολύ τσιμέντο-  μορφής της πεζογέφυρας στο Παλατάκι εξέδωσε η παράταξη “Χαϊδάρι Ξανά”. Ουσιαστικά ο Βαγγέλης Ντηνιακός αποδίδει την τελική έκβαση, που οφείλεται σε απαίτηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων, στην αντίδραση δημοτών – αντιπολίτευσης.

Απαντά έτσι από την πλευρά του στην αναφορά της διοίκησης του Δήμου ότι η ίδια προσπάθησε για την αλλαγή της μορφής της πεζογέφυρας (η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής στο τέλος του άρθρου). Δεν παραλείπει να θυμίσει ότι θα προτιμούσε να μετατοπιστεί η γέφυρα στο πεζοδρόμιο του Δημαρχείου.

Ολόκληρη η δήλωση του Βαγγέλη Ντηνιακού:

Σχετικά με την εξέλιξη του θέματος της πεζογέφυρας στο Παλατάκι εκφράζουμε τη μερική ικανοποίησή μας για την απόφαση της Κεντρικής Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων τουλάχιστον να αλλάξουν οι προδιαγραφές της πεζογέφυρας, με μείωση του όγκου και της επιφάνειας του τσιμέντου των βάσεών της και επίσης με τη χρησιμοποίηση διάφανων υλικών κατασκευής της για την υποστήριξη της ανάδειξης του πολύτιμου για την πόλη μας ιστορικού χώρου “Παλατάκι”.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τους πολίτες και την αντιπολίτευση που αντιδράσαμε και εναντιωθήκαμε στην επιμονή της δημοτικής αρχής να εφαρμοστεί η αρχική μελέτη, που πέραν της εσφαλμένης θέσης της, προέβλεπε την κατασκευή μιας τεράστιας τσιμεντένιας βάσης εντός του ιστορικού χώρου βάσει της οποίας το Παλατάκι θα υφίστατο μόνιμη υποβάθμιση.

Επισημαίνουμε επίσης ότι παρά την θετική αυτή εξέλιξη εξακολουθούμε να μην θεωρούμε ως σωστή την κατασκευή της πεζογέφυρας στο συγκεκριμένο σημείο καθώς η άποψή μας, την οποία διατυπώσαμε δημόσια και στο δημοτικό συμβούλιο ήταν η μετατόπισή της σε μικρή απόσταση. Έτσι θα εξασφαλίζετο και η ασφάλεια της διέλευσης των πεζών από την εθνική οδό αλλά και η η προστασία του μνημείου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

“Πράσινο φως” για την πεζογέφυρα στο Παλατάκι – Η νέα μορφή της

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button