ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ρημάδι”, παρατημένο στην τύχη του και τώρα εστία αντικοινωνικών συμπεριφορών

Το παρατημένο στην τύχη του δημόσιο κτήριο της οδού Βεργίνας έχει απασχολήσει πολλές φορές το “Χαϊδάρι Σήμερα”. Παλιά σαν “μνημείο” κρατικής ανικανότητας να ολοκληρώσει ένα έργο. Τώρα προβάλλει σαν πρόβλημα για τη γειτονιά, καθώς έχει γίνει εστία συγκέντρωσης νεαρής ηλικίας ατόμων, ορισμένοι από τους οποίους εκδηλώνουν μια ακατανόητη επιθετικότητα.

Πρόκειται για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της οδού Βεργίνας, στο Άνω Δάσος, που εδώ και 10 χρόνια παραμένει ημιτελής και εγκαταλειμμένος (πάνω από 2 εκατ. ευρώ πεταμένα). Στην εικόνα της πολύχρονης εγκατάλειψης, τώρα προστέθηκαν και τα οπαδικά συνθήματα στις μάνδρες και τις προσόψεις και η κατάσταση χειροτέρεψε. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι για πρώτη φορά φαίνονται και ανοιχτά παράθυρα (φωτό), γεγονός που δείχνει ότι το κτήριο κάποιοι το επισκέπτονται πια και εσωτερικά. 

Χτες περίοικος μας έστειλε αυτή την καταγγελία: 

Φόβος – Θυμός – Οργή – Ανασφάλεια – Εγκατάλειψη – Απογοήτευση

Επίσης μάθαμε ότι στην διαμαρτυρία άλλου περιοίκου για την κατάσταση που επικρατεί εκεί τα βράδια, κάποιοι χειροδίκησαν εναντίον του. Δεν πρόκειται, λοιπόν, πια για ένα νεανικό στέκι που μπορεί κάποιος να πει “δεν είναι και τρομερό, μερικά παιδιά μαζεύονται”, αλλά για μια εστία φόβου. Μέσα στη νύχτα δεν είναι ορατό ποιας ηλικίας άτομα μαζεύονται και είναι αξιοπερίεργο πώς οι γονείς των ανηλίκων τα αφήνουν να πάνε εκεί, ειδικά στις μέρες που ζούμε τώρα και τους περιορισμούς που επιβάλλονται. 

"Ρημάδι", παρατημένο στην τύχη του και τώρα εστία αντικοινωνικών συμπεριφορών 3
Από αυτό το πέρασμα στην οδό Ακροπόλεως μπαίνουν οι βραδινοί επισκέπτες. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να το φραχτεί. Πρέπει να το κάνει και αυτό η γειτονιά, αν και δεν νομιμοποιείται;

Πρέπει να σημειωθεί ότι ιδιοκτησιακά ο Σταθμός της οδού Βεργίνας δεν ανήκει στον Δήμο Χαϊδαρίου, αλλά στον ΟΑΕΔ. Ο Δήμος ζητάει το κτήριο εδώ και χρόνια, αλλά οι σχετικές συζητήσεις πάντα κάπου κολλάνε. Το αξιοπερίεργο είναι ότι εδώ και λίγες μέρες υπάρχει φύλαξη από εταιρεία σεκιούριτι έξω από το κτήριο, στην οδό Ακροπόλεως, η οποία όμως είναι ημερήσια, ενώ τα προβλήματα δημιουργούνται το βράδυ! Την ημέρα από τι το φυλάνε; Θ άξιζε μια αιτιολόγηση της σχετικής δαπάνης.  

Η παραμονή των παιδιών εκεί συνεπάγεται κινδύνους και για τα ίδια, διότι στο σκοτάδι υπάρχει ο κίνδυνος πτώσης, μια και στο κτήριο υπάρχουν πολλά ανισοϋψή επίπεδα. Επίσης ανεβαίνουν σε σκάλες και ζωγραφίζουν γκράφιτι. 

Μια στοιχειώδης επιμέλεια θα ήταν να αναλάβει ο ΟΑΕΔ ή ο Δήμος να φράξει την είσοδο του κτηρίου από την οδό Ακροπόλεως (φωτό). Το έκαναν στο παρελθόν οι περίοικοι, αλλά πάντα οι νεαροί το ξέφραζαν. “Ίσως ήρθε η ώρα να αναλάβουμε μόνοι μας, με πιο δραστικά μέσα και οξυγονοκολλήσεις, αν δεν το κάνουν οι αρμόδιοι”, λέει η γειτονιά. 

Δεν είναι ανάγκη όλα τα προβλήματα να καταλήγουν σε αστυνομικές λύσεις, ειδικά αυτά που αφορούν νέους. Με πρόνοια από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ενδιαφέρον από τους γονείς, έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί το θέμα εδώ και καιρό, πριν φουντώσει. 

"Ρημάδι", παρατημένο στην τύχη του και τώρα εστία αντικοινωνικών συμπεριφορών 5

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button