ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Οι εργαζόμενοι δεν είναι ζητιάνοι”

Απάντηση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου στη δημοτική αρχή, σχετικά με το θέμα των “αναδρομικών του επιδόματος των 176 ευρώ”. (Τα σχετικά κείμενα στο τέλος.)

Μετά από την απάντηση -δηλαδή ο Θεός να την κάνει απάντηση- της Δημοτικής Αρχής στην δημοσίευση της Ανακοίνωσης μας για το επίδομα των 176€ (κάναμε απλή αναφορά των γεγονότων) θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής.

Θα πρέπει Δημοτική Αρχή καταρχάς να γνωρίζει να κρατά την ψυχραιμία της, την σωφροσύνη της και να μάθει να ανέχεται την κριτική όσο κι αν αυτή ενοχλεί.

Προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιος απαντάει στην αρχή της επιστολής τους, η Διοίκηση του Δήμου η πλειοψηφία του Συλλόγου των Εργαζομένων ή υπάρχει κάποια συνεργασία μεταξύ των δύο. Παραδέχονται την ανάμειξη τους στις Εκλογές των Εργαζομένων ακόμη και τώρα που εκκρεμεί η Απόφαση της Δικαιοσύνης.

Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι η δουλειά τους ούτε έχουν κάποια αρμοδιότητα με τα θέματα της Εκλογής Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων.

Επισημαίνουμε στην Διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου πως η Συνδικαλιστική Ανατροπή αποτελεί σήμερα την κυρίαρχη συνδικαλιστική δύναμη στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχοντας δυναμική, ανεξάρτητη λειτουργία και σχέση εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους, τουλάχιστον εκεί που δεν υπάρχουν οι «Εργοδοτικοί Εξαναγκασμοί» βλέπε και στις τελευταίες Εκλογικές Αναμετρήσεις στο Χαϊδάρι.

Το ότι υπάρχει Συμφωνητικό με τους Εργαζόμενους, όπως επικαλούνται, δεν τους εμπόδισε να μη μας καταβάλλουν καμία δόση το 2018 και να μας ζητήσουν για να κλείσει ο προϋπολογισμός του 2018 και του 2019 να μην πάρουμε την δόση άλλα να την μεταφέρουμε μετά το κλείσιμο των προϋπολογισμών σε Έκτακτη Αναμόρφωση στην 1η του 2019.

Δεν τα εφεύραμε από το μυαλό μας αυτά που καταγγέλλουμε υπάρχουν και οι μαρτυρίες όλων των Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Συνδικαλιστική Ανατροπή είναι η μόνη αχρωμάτιστη παράταξη χωρίς κηδεμόνες και το μήνυμα που στέλνουμε προς όλους τους Υποψήφιους αλλά και τους τωρινούς Διεκδικητές του Δημαρχιακού Αξιώματος είναι ότι θα συνεργαστούμε με όλους όσους υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Εργαζόμενων και του Δήμου αλλά θα είμαστε απέναντί τους σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που σαν ¨Γνωστοί Τηλεστάρ” βγαίναμε στις τηλεοράσεις τα ραδιόφωνα και τα τοπικά site και υποσχόμασταν «λαγούς με πετραχήλια» για τον 13ο και 14ο μισθό, αλλά τελικά μας πρότειναν πενταετείς αποπληρωμές, δηλαδή 1 € ημερησίως, και τελικά κατέληξε “χατιρικά” σε τριετείς, ενώ γειτονικοί μας Δήμοι τα αποπλήρωσαν άμεσα.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι “ζητιάνοι” και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να τους καταντήσει έτσι, γιατί Διεκδικούν.

Εντύπωση προκαλεί το συνεχές μένος και οι επιθέσεις της Διοίκησης του Δήμου προς την Συνδικαλιστική Ανατροπή επειδή Διεκδικεί για τους Εργαζόμενους, χωρίς κομματικές κορώνες, παραμένοντας μόνο στην ουσία. Αντιλαμβανόμαστε την σύγχυση του Δημάρχου που έχει συνηθίσει να ελέγχει τις ανακοινώσεις και τα τεκταινόμενα του Συλλόγου. Την πορεία του Συλλόγου την καθορίζουν οι Εργαζόμενοι και όχι οι Διοικήσεις. Μάθατε …. Θα ξεμάθετε!!!

Παράλληλα, όσον αφορά για τις γραφικές δηλώσεις πανικού για δήθεν συμπόρευση με τοπικούς επιχειρηματίες, όπως αναφέρετε, σας ενημερώνουμε ότι κανένα από τα στελέχη ή η παράταξη της Συνδικαλιστικής Ανατροπής δεν έχει «δανειστεί ή χρηματοδοτηθεί» από τοπικούς επιχειρηματίες. Άλλοι δίνοντας μάλιστα και ενέχυρα δανείστηκαν. Αλλού να ψάξετε για τέτοιου είδους συναλλαγές και για εξυπηρετήσεις τέτοιων συμφερόντων!!! (ο νοών νοείτω )

Τέλος αναρωτιόμαστε… ο Δήμαρχος είναι αδαής και ανενημέρωτος ή ψεύτης;

Η Συνδικαλιστική Ανατροπή ως κυρίαρχη δύναμη στην ΠΟΕ – ΟΤΑ καθόρισε την αντιμνημονιακή της δράση και αντίσταση την προηγούμενη δεκαετία. Ταχθήκαμε ανοιχτά υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα …. και ανέδειξε την Ομοσπονδία ως κυρίαρχο πολέμιο των φιλελεύθερων πολιτικών που επιβλήθηκαν στην Χώρα. Ας καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να μάθουν να ανέχονται την κριτική και ότι το ρητό που λέει «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι απέναντι» μας δεν μας φοβίζει.

Όποιος νομίζει ότι θα καταπατήσει τα Εργασιακά μας Δικαιώματα θα μας βρει Απέναντι του.

Σχετικά κείμενα: “Για το επίδομα των 176 € στους εργαζομένους του Δήμου”,          Δήμος Χαϊδαρίου: “Στο κόλπο της βρώμικης προεκλογικής επίθεσης στη δημοτική αρχή και η συνδικαλιστική μαφία”

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button