ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Να ο δήμαρχος”, είπε και τους έδειξε με το δάχτυλο ψηλά στο πεύκο…

Τη συλλογή φωτογραφιών από τις “ομορφιές” στο κέντρο της πόλης μάς έστειλε η συμπολίτισσα κ. Εύα. Είναι βέβαια αρκούντως απογοητευμένη και σημειώνει: “Γιατί να πληρώνω δημοτικά τέλη;”.

Άνοιξη είναι και ο κόσμος θέλει να δει ένα λουλουδάκι. Και υπάρχει και η σύγκριση. Σε πολλούς δήμους βλέπεις παρτέρια και πλατείες ολοστόλιστα, γεμάτα χρώμα, με εποχιακά άνθη.

Για να είμαστε ειλικρινείς, στο Χαϊδάρι ποτέ δεν είχαμε ένα σοβαρό και μόνιμο πρόγραμμα φυτεύσεων εποχικών, πλην μικρών προσπαθειών που έμειναν λειψές και ημιτελείς. Πάντα έτσι ξερά ήταν τα παρτέρια, σαν μια ιερή παράδοση αυτής της πόλης.

Με αφορμή το φωτοσχόλιο της κ. Εύας, θυμηθήκαμε μια ιστοριούλα που είχαμε πλάσει πολλά χρόνια πριν, κάπου στο 2005, για τις ανθοφυτεύσεις στο Χαϊδάρι και είχαμε δημοσιεύσει τότε στο έντυπο “Χαϊδάρι Σήμερα”. Ιδού:

Ένα ανοιξιάτικο πρωινό κόσμος πολύς είχε συγκεντρωθεί γύρω από ένα παρτέρι της Καραϊσκάκη, γωνία με Πλαστήρα, και κοιτούσε επίμονα κάτω από ένα πεύκο. Κάποιος περαστικός απόρησε και πλησίασε τον κύκλο για να ρωτήσει τι κάνουν εκεί όλοι αυτοί. “Δεν βλέπεις το λουλούδι;”, του είπαν πολύ απορημένοι. Πράγματι, ένα μικρούλικο ανθάκι είχε προβάλει από τη γη, ντροπαλό και κάπως διψασμένο. Μερικοί έλεγαν ήδη “μπράβο του δημάρχου, επιτέλους” κι άλλοι έφερναν αντιρρήσεις. “Μα ρε παιδιά, ένα λουλουδάκι θα φύτευε ολόκληρη Υπηρεσία Πρασίνου;”. Το μυστήριο έλυσε ένας παππούς, που γνώριζε από τα τερτίπια της φύσης. Τους είπε να κοιτάξουν ψηλά, στα κλαδιά του πεύκου. “Να ο δήμαρχος”, είπε κι έδειξε με το δάχτυλο μια τουρτούρα που είχε φωλιάσει ακριβώς από πάνω, σ’ ένα κλαδί.

Ο νοών, νοείτω…

Μ.Χ.

Οι υπόλοιπες φωτογραφίες της κ. Εύας από μια βόλτα στο Χαϊδάρι:

"Να ο δήμαρχος", είπε και τους έδειξε με το δάχτυλο ψηλά στο πεύκο... 1 "Να ο δήμαρχος", είπε και τους έδειξε με το δάχτυλο ψηλά στο πεύκο... 3 "Να ο δήμαρχος", είπε και τους έδειξε με το δάχτυλο ψηλά στο πεύκο... 5

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button