ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Μέτρα προφύλαξης για τον ιό του Δυτικού Νείλου χρειάζεται και το Χαϊδάρι”

 

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Χαϊδάρι ξανά” του Βαγγέλη Ντηνιακού επισημαίνει ότι παρά την εγρήγορση που ζητούν οι αρμόδιοι φορείς για την εξάπλωση της ασθένειας του Δυτικού Νείλου, στον Δήμο Χαϊδαρίου δεν παρατηρείται κινητοποίηση για το πρόβλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Μέτρα προφύλαξης για τον ιό του Δυτικού Νείλου χρειάζεται και το Χαϊδάρι" 3Τις τελευταίες ημέρες σε πολλούς Δήμους της Αττικής, μεταξύ των οποίων και σε γειτονικούς Δήμους, εντοπίστηκαν κρούσματα της ασθένειας «Λοίμωξη από τον ιό του δυτικού Νείλου”. Οι αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες Υπουργείο Υγείας – ΚΕΛΠΝΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ έχουν στείλει οδηγίες προς όλους τους Δήμους της Αττικής για τη λήψη προληπτικών μέτρων καθώς και ενημερωτικό υλικό για τους πολίτες.

Από το Δήμο μας μέχρι και τώρα δε γνωρίζουμε εάν έχει υπάρξει κάποια ενέργεια προληπτικού καθαρισμού πιθανών εστιών. Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση προς τους Δημότες είτε μέσω οδηγιών στην ιστοσελίδα του Δήμου είτε μέσω κάποιας ανακοίνωσης προς τον τοπικό Διαδικτυακό Τύπο.

Ζητάμε άμεσα από το Δήμο να επιδείξει την αρμόζουσα εγρήγορση στο σοβαρό αυτό θέμα που αφορά τη Δημόσια Υγεία των πολιτών. Να εξαλείψει κάθε πιθανή επικίνδυνη εστία από τους Δημόσιους χώρους της πόλης, σύμφωνα με τις αναφερόμενες οδηγίες.

Να ενημερώσει με κάθε μέσο τους Δημότες για τις ενέργειες που οι ίδιοι πρέπει να κάνουν στους ιδιωτικούς τους χώρους.

Παραθέτουμε αναλυτικά τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ για την προστασία από τα κουνούπια και τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης, που πρέπει να ληφθούν σύμφωνα με τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς.

http://www.keelpno.gr/el-gr/νοσήματαθέματαυγείας/λοιμώδηνοσήματα/νοσήματαπουμεταδίδονταιμέσωδιαβιβαστών/ιόςτουδυτικούνείλου.asp

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button