ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Μένω άστεγος…”

Αν αναρωτιέστε με ποιον τρόπο καταλήγει κάποιος στο δρόμο, ο Χαϊδαριώτης κ. Μ.Ν. έχει την απάντηση. Όσο δύσκολο κι αν είναι, βρήκε το κουράγιο να μιλήσει για το δράμα του από τη σελίδα μας πριν από λίγες μέρες (ΑμεΑ, άνεργος, εκκαθαριστικό μηδέν… μηναία δόση ΔΕΗ 390 ευρώ) και σήμερα ιστορεί πώς οι υπηρεσίες τον έκαναν “μπαλάκι”, για να διαπιστώσει στο τέλος ότι οδηγείται σταθερά να αναζητήσει στέγη σε κάποιο παγκάκι! Ακούγεται τρομερό, αλλά η κοινωνική πολιτική κράτους και Δήμων δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα πλέγμα νόμων, από το οποίο ο φτωχός γλιστρά πανεύκολα και… πέφτει. 

“Θα ήθελα να δημοσιεύσω την εμπειρία μου με την ΔΕΗ και με το Δήμο. Στη ΔΕΗ του Αιγάλεω δεν τους ενδιαφέρει αν είσαι άνεργος ΑΜΕΑ και τα λοιπά, μου ζήτησαν να κάνω κοινωνικό τιμολόγιο. Πήγα στο λογιστή και το έκανα, την επόμενη μέρα το ξαναπήγα. Όμως με το κοινωνικό τιμολόγιο μου ζήταγαν πάλι τα ίδια πράγματα, δηλαδή να δώσω 2.900 από τα 10 χιλιάρικα για να μπω σε ρύθμιση. Ζήτησα να μιλήσω με τον υπεύθυνο και έμεινα άφωνος όταν μου είπαν ότι δεν υπάρχει υπεύθυνος παρά μόνο στη ΔΕΗ του Περιστερίου. Την επόμενη μέρα πήγα στη ΔΕΗ Περιστερίου, μίλησα με τη διευθύντρια, εξήγησα όλα αυτά που μας είπαν στην ΔΕΗ του Αιγάλεω. Αν και την ενημέρωσα ότι είμαι ΑΜΕΑ κι άνεργος, όταν πήγα να της δείξω τα χαρτιά μου, φάνηκε ότι δεν ενδιαφέρεται. Το μόνο που την ενδιέφερε ήταν το κοινωνικό τιμολόγιο…

Το συμπέρασμα με όλα αυτά; Η ίδια η διευθύντρια είπε ότι στο Αιγάλεω δεν ξέρουν τι τους γίνεται κι όσα μου είχανε πει πως ήταν λάθος. Μπήκε σε ρύθμιση όλο το πόσο και από 390 ευρώ, που μου ζητάγανε, η δόση πήγε στα 220 ευρώ. Αναγκάστηκα να το δεχτώ, δανείστηκα για να τα δώσω τα λεφτά αυτά, αλλιώς με πήγαιναν δικαστικώς.

Όμως και πάλι το ποσό αυτό είναι πολύ μεγάλο για μένα. Εάν παίρνω 300 ευρώ από την αναπηρική μένω με 80!!!

Για το χρέος που έχω στο Δήμο, 650 ευρώ, μου ζητάνε 55 ευρώ το μήνα. Τους είπα ότι δεν τα έχω αυτά τα λεφτά, κάναμε γραπτό αίτημα μήπως και διαγραφεί το χρέος, θα περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά με λίγα λόγια μου είπαν ότι αποκλείεται να διαγραφεί το χρέος αυτό!

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά το ίδιο το σύστημα με καταδικάζει να μείνω άστεγος! Είναι ένας εφιάλτης που το ζω εδώ και 5 χρόνια. Μετά την πρώτη δημοσίευση έκανα μίλησα με τον κύριο Φ.Δ. από την συλλογικότητα Αρχή Διαλόγου και τον ευχαριστώ πάρα πολύ, γιατί ήταν ο μόνος πού ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω!”

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button