ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Κανένας από τους δύο υποψήφιους στο Χαϊδάρι δεν είναι επιζήμιος”

Μέλη της Δημοτικής Αγωνιστικής Ενωτικής Κίνηση Χαϊδαρίου, μετά από κοινό προβληματισμό ανακοινώνουν τα εξής:

– Τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών που διεξήχθησαν στην πόλη μας την Κυριακή 26-05-2109 έδωσαν στον Συνδυασμό μας ποσοστό 4,45% και οδήγησαν στην εκλογή δύο Δημοτικών Συμβούλων.
– Είναι σαφές από την πρώτη μας διακήρυξη ότι υπήρχε ένα κομματικό υπόβαθρο, το οποίο ο Λαός τίμησε με ποσοστό 0,76% στις Ευρωεκλογές. Με ένα απλό πολλαπλασιασμό βλέπουμε ότι επί 21.632 εγκύρων ψηφοδελτίων στο Χαϊδάρι, το ποσοστό αυτό αναλογεί σε 164 άτομα, που δίνουν τον αγώνα τους μέσα από το προαναφερθέν πολιτικό υπόβαθρο. Οι λοιποί 798, ψηφοφόροι της κίνησης, θεωρούμε ότι προέρχονται από την διαχρονική παρουσία μελών από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς, από την οικολογία, από ενσυνείδητους πολίτες, με έντονη και αποτελεσματική κρητική, με δεκάδες σχόλια, αναφορές στον Τύπο, εγκλήσεις στις Δημόσιες Αρχές, προσφυγή στη Δικαιοσύνη και άλλες ενέργειες για την υπεράσπιση της ποιότητας της ζωής στην πόλη μας.

Η ουσιαστική δράση με έντονη παρουσία από το 2010 – 2014, με επάνοδο μετά τη ρήξη με κομματικά εγκάθετους, συνεχίσθηκε με συνέπεια, παρά τις διαρκείς αναταράξεις του πολιτικού σκηνικού, όπου φίλοι έγιναν εχθροί και εχθροί φίλοι, και έφτασε να κερδίσει ένα σεβαστό μερίδιο στη κάλπη, αν και μικρότερο από την πραγματική κοινωνική και πολιτική αποδοχή.
– Ευχαριστούμε τις φίλες και τους φίλους που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.
– Όπως όλοι γνωρίζουμε θα κληθούμε να επιλέξουμε τον Δήμαρχο της πόλης μας της επόμενη Κυριακή.
– Θεωρούμε ότι κανένας εκ των δύο υποψηφίων δεν θα είναι επιζήμιος για το Χαϊδάρι, καθώς θα εκλεγεί ως Δήμαρχος μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες, που με αγώνες κερδίσαμε ως κοινωνία. Όπως θεωρούμε ότι δεν είναι επιζήμιος και κανένας εκ των υποψηφίων Δημάρχων των υπολοίπων συνδυασμών.
– Δηλώνουμε επίσης ότι όποιος εκ των δύο συνδυασμών που διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών μας την επόμενη Κυριακή εκλεγεί, θα μας έχει συμμάχους στον αγώνα για μια βιώσιμη πόλη, στην υπηρεσία των πολιτών, και αντιπάλους σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

Σημείωση εφημερίδας για τη διευκόλυνση του αναγνώστη: Το αναφερόμενο στο άρθρο ποσοστό 0,76% αφορά το ποσοστό της ΛΑΕ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: Κώστας Ασπρογέρακας: Στηρίζω Μιχάλη Σελέκο

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button