ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Γίνε καλός γείτονας” – Πρωτοβουλία εθελοντισμού και υποστήριξης στην εποχή του “Μένουμε σπίτι”

Μια καινούργια δράση κοινωνικής αλληλεγγύης στην εποχή που «Μένουμε Σπίτι» ξεκινά ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Η πρωτοβουλία «Γίνε Καλός Γείτονας» αξιοποιεί την διάθεση των πολιτών για εθελοντική προσφορά και δημιουργεί ένα δίκτυο ενημέρωσης και υποστήριξης για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο Καλός Γείτονας επικοινωνεί τηλεφωνικά με μοναχικά άτομα που γνωρίζει στη γειτονιά του. Ρωτάει αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα στις συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης (ανάγκες σε τρόφιμα, φάρμακα κλπ) και ενημερώνει την νέα δομή υποστήριξης «Κανένας δεν είναι μόνος του στο Χαϊδάρι» που έχει συγκροτήσει ο Δήμος.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της Δημοτικής δομής «Κανένας δεν είναι μόνος του στο Χαϊδάρι» είναι 213 2047266-267-251-300, 8 το πρωί έως 8 το βράδυ. Μέιλ επικοινωνίας [email protected] [email protected]

Στη συνέχεια τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου επικοινωνούν με το άτομο που χρειάζεται βοήθεια και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Ο Καλός Γείτονας δεν πραγματοποιεί ο ίδιος φυσική επαφή με τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια, γιατί όλοι Μένουμε Σπίτι.

Στόχος του Δήμου είναι σε συνεργασία με τους εθελοντές Καλούς Γείτονες το μήνυμα της έμπρακτης αλληλεγγύης και της ψυχολογικής υποστήριξης να φτάσει σε κάθε σπίτι του Χαϊδαρίου.

Μένουμε Σπίτι.

Γίνε Καλός Γείτονας.

Κανένας δεν είναι μόνος του στο Χαϊδάρι.

"Γίνε καλός γείτονας" - Πρωτοβουλία εθελοντισμού και υποστήριξης στην εποχή του "Μένουμε σπίτι" 1

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button