ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Δώστε στο Χαϊδάρι τα 66 στρέμματα του Στρατοπέδου”

Ο παράγων “χρόνος” θεωρείται πολύ σημαντικός για την επιτυχία του έργου της από την δημοτική αρχή του Βαγγέλη Ντηνιακού. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι από τις πρώτες μέρες της ανάληψης της τοπικής εξουσίας προσπαθεί να βάλει στις ράγες τα θέματα στα οποία δίνει ειδικό βάρος. Έτσι, αφού προχτές ο δήμαρχος έκανε μια σημαντική επαφή για την προώθηση της ανακύκλωσης, σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, είχε ραντεβού με κυβερνητικό στέλεχος με αντικείμενο την απόδοση στο Χαϊδάρι 66 στρεμμάτων του Στρατοπέδου.

"Δώστε στο Χαϊδάρι τα 66 στρέμματα του Στρατοπέδου" 3
Ο Βαγγέλης Ντηνιακός στο Υπ. Εθνικής Άμυνας με τον κ. Οικονόμου.

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός συζήτησε αναλυτικά το θέμα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας, κ. Αντώνη Οικονόμου. Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή δηλώνει αισιόδοξη ότι “σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την πόλη μας”, καθώς θα εξεταστεί άμεσα. Πρόκειται για “χρόνιο και δίκαιο αίτημα που θα δώσει πνοή στο Χαϊδάρι και είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα διεκδικήσουμε με αποφασιστικότητα την παραχώρηση του χώρου”, όπως σημειώνει.

Επιπλέον, συζητήθηκε το αίτημα, για το οποίο έχει συμφωνήσει ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, να χαρακτηριστεί ολόκληρο το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου ως χώρος ιστορικής μνήμης και να αποδοθεί συνολικά στον Δήμο Χαϊδαρίου με την παράλληλη μετατροπή του Μπλοκ 15 σε μουσείο.

Τέλος, ζητήθηκε από τον κ. Οικονόμου η συνδρομή του Υπουργείου στην απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου της αντιπλημμυρικής τάφρου περιμετρικά των Στρατοπέδων. “Είναι κρίσιμο να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων”, επισημαίνει η ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου.

Ιστορικό 

Η απόδοση στο Χαϊδάρι επιπλέον 66 στρεμμάτων από το Στρατόπεδο ήρθε στο προσκήνιο για πρώτη φορά το 2008, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ήρθε στην πόλη μας και εξήγγειλε την παραχώρηση στο Χαϊδάρι. Η έκταση αυτή εκτείνεται από το Πάρκο Ιστορικής Μνήμης μέχρι το Αθλητικό κέντρο και το Πάρκο Νεολαίας, παράλληλα με την οδό Μπουμπουλίνας. Όμως εδώ και 11 χρόνια η παραχώρηση, αν και φαινόταν “ώριμη”, πάγωσε. Περισσότερα εδώ: Και όμως κινείται! Στο Χαϊδάρι 66 στρέμματα του Στρατοπέδου;

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button