ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πρώτη μέρα της καραντίνας: Πειθαρχημένο Χαϊδάρι

“Ημέρα Σάββατο με λαϊκή, μπορείς να περάσεις απέναντι την Καραϊσκάκη χωρίς να κοιτάξεις αν έρχεται αυτοκίνητο”, μας είπε Χαϊδαριώτισσα που βγήκε σήμερα για τα ψώνια της -λαϊκή αγορά και φούρνος. 

Αυτή είναι η εικόνα της πόλης και την πιστοποιούν και οι φωτογραφίες μας (γύρω στη μία το μεσημέρι). Τα μαγαζιά που είναι με χτεσινή απόφαση υποχρεωμένα να τηρήσουν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού, είναι όλα κλειστά. Όπως πληροφορηθήκαμε από το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου, που είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο τήρησης των μέτρων, από χτες το βράδυ παρακολουθεί στενά την κατάσταση, χωρίς να διαπιστώσει καμία παράβαση.

Πρώτη μέρα της καραντίνας: Πειθαρχημένο Χαϊδάρι 1
Στρατάρχη Καραϊσκάκη, ώρα 13.00.

Στις λαϊκές αγορές της ημέρας πήγαν αρκετοί. Αρκετοί προτίμησαν να το κάνουν πολύ πρωί, για να αποφύγουν την πολυκοσμία, με αποτέλεσμα να υπάρχει σταθερή ροή χωρίς συνωστισμό. Τα ψώνια ήταν βιαστικά και σε γενικές γραμμές… τηρήθηκαν οι αποστάσεις. Μάσκες φορούσαν λίγοι καταναλωτές, ενώ γάντια περισσότεροι. Από την μεριά των πωλητών δεν υπήρχαν μάσκες, αλλά επίσης αρκετοί φορούσαν γάντια.

Πρώτη μέρα της καραντίνας: Πειθαρχημένο Χαϊδάρι 3
Ιερά Οδός, σήμερα.

Στα σούπερ μάρκετ ψωνίζει επίσης πολύς κόσμος. Είδαμε τους ανθρώπους να κινούνται με κάποια επιφύλαξη, αλλά και εδώ προσπάθησαν να μην έρχονται πολύ κοντά και -το κυριότερο- δεν είδαμε από κανέναν μαζικές αγορές πανικού. Τα ράφια ήταν όλα γεμάτα, εκτός από τα είδη απολύμανσης. Ελάχιστος κόσμος φορούσε μάσκες και κανένας υπάλληλος ταμείου.

Πρώτη μέρα της καραντίνας: Πειθαρχημένο Χαϊδάρι 5
Σκλαβενίτης, σήμερα το μεσημέρι, το πάρκινγκ γεμάτο.

Συμπολίτες, που εργάζονται σε εταιρείες, μας είπαν ότι έχει εφαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό το μέτρο της τηλεεργασίας, που έχει μειώσει τις επαφές στις απολύτως αναγκαίες. 

Από τη μεριά της η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Μόρφη Σάββα, καλεί τους δημότες μέχρι τις αρχές Απριλίου να μην αποθέτουν ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά, καθώς
το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας βρίσκεται σε κατάσταση εφεδρείας σε περίπτωση έξαρσης του ιού. Σημειώνει: “Δεν είναι τώρα η στιγμή να κλαδέψουμε τους κήπους μας και να πετάξουμε ογκώδη αντικείμενα, στρώματα, κ.λ.π. Ας κάνουμε υπομονή λίγες μέρες, για το καλό όλων μας!” 

Μια τελευταία παρατήρηση: Ας κοιτάξουμε γύρω μας, στη γειτονιά μας όπου ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα, μήπως κάποιος μοναχικός ηλικιωμένος συμπολίτης χρειάζεται βοήθεια για ψώνια ή κάτι άλλο. Και μια ερώτηση για την υγεία του, δίνει κουράγιο. Χρόνο έχουμε τώρα στη διάθεσή μας για να συνδράμουμε.  

Κάθε αρχή και δύσκολη, λοιπόν, αλλά λύσεις θα βρεθούν και οι αναγκαίες προσαρμογές στην καθημερινότητά μας, με υπομονή, ψυχραιμία και αισιοδοξία, θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στα προβλήματα των καιρών.

 

    

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button