ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και μετά κερδίζεις”

Του Άρη Πανόπουλου
υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου

Την παραπάνω φράση χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2019, εγκαινιάζοντας τότε, το περίπτερο της τιμώμενης χώρας της εποχής.

Της Ινδίας.

Δεν είναι μια φράση που μπορεί να αποδοθεί στον Γκάντι –σύμφωνα με νεότερες πηγές– το σίγουρο όμως είναι πως μπορεί να αποτυπώσει εξολοκλήρου τη ζωή του πνευματικού οδηγού της Ινδίας που αν μη τι άλλο ήταν ο εμπνευστής της μεθόδου της παθητικής αντίστασης.

Πρώτα σε αγνοούν λοιπόν μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και μετά κερδίζεις…

Τα 2 πρώτα στάδια προσπεράστηκαν με την πάροδο του χρόνου στο ξεκίνημα της ιδέας του πολυσυλλεκτικού συνδυασμού μας και τώρα βρισκόμαστε στο προεόρτιο του 4ου σταδίου.

Του πολέμου.

Γιατί είναι σίγουρο πλέον πως θα βγούμε νικητές.

Όχι μόνο εμείς που εκπροσωπούμε μια ιδέα, αλλά και όσοι την ακολούθησαν πιστά για να γίνει σε λίγες ημέρες πραγματικότητα.

Οι πολίτες δεν ανέχονται το τοξικό κλίμα και οι εισηγήσεις μου σε όσους στήριξαν και στηρίζουν τον σημερινό συνδυασμό είναι να μην δημιουργείται από κανέναν.

Όταν οι τόνοι πίσω από πληκτρολόγια ανεβαίνουν από αυτούς που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται απέναντι μας από αίσθημα ζήλιας και μικρότητας καλό είναι να σιωπούμε. Όταν μας επιτίθενται προσωπικά θίγοντας την αξιοπρέπειά μας να απαντάμε δημοκρατικά, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.

Αυτό άλλωστε προστάζουν οι θεσμοί που διαφυλάττουν την Δημοκρατία μας, για τους οποίους ουδέποτε κάποιος από τη συγκρότηση αυτού του συνδυασμού αθέτησε η πρόσβαλε.

Δεν θα ήθελα να καταχραστώ κανενός τον χρόνο για να αντιπολιτεύομαι σε φράσεις που δεν έχουν σημασία για τα αυτιά κανενός, αφού εκφέρονται από χείλη που χρησιμοποιούνται στην παρούσα φάση για λόγους διασπαστικούς και προφανείς.

Ούτε μπορώ να απολογηθώ για όσους με στηρίζουν.

Από όποιον χώρο του «δημοκρατικού τόξου» και αν προέρχονται.

Προς οποιαδήποτε πηγή εκφέρει τοξικότητα θα πω μόνο αυτό.

Δεν ήρθαμε να «πάρουμε» την πόλη, ήρθαμε να την αλλάξουμε με κάθε μέσο προς το καλύτερο για όλους.

Και αυτό ο κόσμος το έχει καταλάβει και θέλει να βγει νικητής… μαζί μας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button