ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πρόσληψη μονίμων στην Καθαριότητα με χαρτί ανικανότητας!

 

Στην έλλειψη προσωπικού απέδωσε για άλλη μια φορά το πρόβλημα της καθαριότητας στο Χαϊδάρι ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος. Στο συγκεκριμένο θέμα οι προοπτικές δεν διαγράφονται ιδιαίτερα θετικές, παρά τις πρόσφατες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου, κάποιοι από τους νέους υπαλλήλους κρίνονται ανίκανοι για εργασία στην καθαριότητα! Από την άλλη όμως προχωρούν οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό του στόλου οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο (26 Απριλίου), ο δήμαρχος δήλωσε πως ο Δήμος μας έμεινε τον προηγούμενο μήνα μόνο με επτά μονίμους υπαλλήλους σε αυτόν τον κρίσιμο για τη λειτουργία της πόλης τομέα, τη στιγμή που γειτονικοί Δήμοι έχουν αντίστοιχα καταγεγραμμένους στη δύναμη τους 120.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη συγκυρία των προηγούμενων ημερών, αφού, όπως τόνισε, 56 συμβασιούχοι σταμάτησαν να εργάζονται από το τέλος Μαρτίου λόγω λήξης της σύμβασής τους. Στον αντίποδα οι δέκα πρώτοι μόνιμοι υπάλληλοι από τους 36 που επιλέχθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, ανέλαβαν υπηρεσία στις 10 Απριλίου και δημιουργήθηκε έτσι ένα κενό δέκα ημερών, κάτι όμως που ήταν ένα γενικό φαινόμενο και που αναφέρθηκε και στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ. 

«Το ΑΣΕΠ μας έστειλε ακατάλληλο προσωπικό»

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τους 36 επιλεγέντες και νεοπροσληφθέντες μέσω του ΑΣΕΠ, μόνο οι 25 είναι κατάλληλοι για τον τομέα της καθαριότητας. Οι υπόλοιποι έντεκα προσκόμισαν χαρτί γιατρού ότι είναι ανίκανοι για τέτοιου είδους εργασία!

Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος η διαδικασία πρόσληψης του ΑΣΕΠ πριμοδοτούσε την αναπηρία. Αποτέλεσμα είναι αρκετοί από τους νεοπροσληφθέντες να μην είναι σε θέση να εργαστούν στον τομέα αυτό. 

«Θέλαμε οι συμβασιούχοι να μονιμοποιηθούν»

Το ευτύχημα, κατά τον κ. Σελέκο, ήταν πως 26 από τους 56 συμβασιούχους που έληξαν οι συμβάσεις τους κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα και με δικαστική απόφαση θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι τις 11 Ιουνίου. Αν τους δεν δοθεί όμως άλλη παράταση, θα υπάρχει και πάλι πρόβλημα με το προσωπικό. Πρόσθεσε ακόμα πως η δημοτική του αρχή επιδίωξε από την αρχή να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, με βασικό επιχείρημα ότι οι συγκεκριμένοι διέθεταν εμπειρία στα απορριμματοφόρα.

Για το μείζον ζήτημα θεώρησε πως την ευθύνη έχει η κυβέρνηση, γιατί δημιούργησε ένα εκρηκτικό πρόβλημα. Κατά την άποψή του κορόιδεψε τους παρατασιούχους, υποσχόμενη πως θα τους δοθούν τα ανάλογα μόρια για την πρόσληψη τους μέσω του ΑΣΕΠ και ως μόνιμοι πλέον θα συνεχίσουν κανονικά τη δουλειά τους. Όμως από τους πρώην συμβασιούχους έχουν επιλεγεί από το ΑΣΕΠ, ως μόνιμοι, μόνο το 7%, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Αναμένοντας το στόλο καθαριότητας

Ο Μ. Σελέκος υποστήριξε πως η κατάσταση της πόλης μας σε αυτό το κομμάτι έχει βελτιωθεί τις τελευταίες ημέρες. Θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο αφού υπογράφτηκε ήδη από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου το πρακτικό των εταιριών για την αγορά νέου στόλου καθαριότητας, που αναμένεται να παραληφθούν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από ερώτηση του Βαγγέλη Ντηνιακού. Ο κ. Ντηνιακός έθεσε θέμα προτεραιότητας για την καθαριότητα σε κάποια ευαίσθητα σημεία, όπως σε αθλητικούς χώρους και γενικά όπου παίζουν παιδιά.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button