ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής: Αυτή είναι η κατάντια της Ελληνικής Αστυνομίας

Με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο προέδρος της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM” και στον Τέρενς Κουίκ.

 Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Χαϊδαριώτης συνδικαλιστής της Αστυνομίας αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την ΕΛ.ΑΣ. και την επικαιρότητα και με την ευκαιρία επεκτάθηκε στο πρόβλημα της αστυνόμευσης, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις:

  • «Το μισό προσωπικό της Αστυνομίας φυλάει τους “επισήμους”, την ελίτ και τους προνομιούχους της Ελλάδας και ο απλός λαός μένει στην τύχη του, στη μοίρα του»
  • «Δεν υπάρχει αστυνόμευση στους δρόμους, μιλάμε για το γεγονός ότι ο κόσμος φοβάται μέσα στα ίδια του τα σπίτια, μιλάμε για καταστάσεις».
  • «Ο απλός αστυνομικός, ο οποίος είναι κάθε μέρα στο δρόμο, την πληρώνει και δέχεται τον αρνητισμό».
  • «Τα Τμήματα Ασφαλείας όλης της Αττικής είναι, όχι έτοιμα να κλείσουν, έχουν κλείσει ήδη, ούτε καν ανοίγουν τα βράδια, έχουν γίνει ΚΕΠ».
  • «Το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου που είναι το χειρότερο πανελλαδικά από άποψη εγκληματικότητας, δεν έχει ούτε πέντε άτομα προσωπικό, ενώ έπρεπε να έχει 29!»

Για την υπόθεση της δολοφονίας
στη Νέα Φιλαδέλφεια:

 «Δε μπορώ να ξέρω τί εντολές είχαν δοθεί στους Διοικητές της Τροχαίας, οπωσδήποτε όμως αυτό που είπα και θα ξαναπώ, και είναι και προς τιμήν του κ Υπουργού ο οποίος το διέταξε άμεσα, είναι ότι θα πρέπει για τη συγκεκριμένη υπόθεση να γίνει ενδελεχής και πραγματικά σοβαρή έρευνα ούτως ώστε να βρεθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που αναλογούν»

 «Αυτό που θέλω εγώ, επιμένω και το ζητάω είναι να γίνει πραγματική και ενδελεχής έρευνα γιατί δυστυχώς δεν συμβαίνει πάντα αυτό. Ξέρουμε πού ζούμε, ξέρουμε ότι είμαστε στην Ελλάδα, ξέρουμε ότι τα πάντα κουκουλώνονται, τα πάντα τροποποιούνται. Στην Ελλάδα θέλουμε 24 ώρες για να βρούμε τον ένοχο και μια δεκαετία για να απονείμουμε τη δικαιοσύνη και τις ευθύνες»

Για την κατάσταση
της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Αυτό που έγινε είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο! Αν θέλουμε να φτιάξουμε μία Αστυνομία και κατά συνέπεια ένα κράτος, θα πρέπει να μάθουμε όλοι να είμαστε υπόλογοι απέναντι των ευθυνών μας, των λαθών μας και των παραλείψεών μας.

Την Ελληνική Αστυνομία αυτό το πράγμα την έχει φέρει σε αυτή την κατάντια, γιατί αυτή τη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία έχει κατάντια και δε μιλάμε μόνο για το συγκεκριμένο περιστατικό. Μιλάμε για το γεγονός ότι δεν υπάρχει αστυνόμευση στους δρόμους, μιλάμε για το γεγονός ότι ο κόσμος φοβάται μέσα στα ίδια του τα σπίτια, μιλάμε για τέτοιες καταστάσεις, τριτοκοσμικές.»

 «Τη «μπουγάδα» ο απλός αστυνομικός την πληρώνει ο οποίος είναι κάθε μέρα στο δρόμο και ο οποίος δέχεται τον αρνητισμό των πολιτών και είναι λογικό όταν αυτή τη στιγμή τα Τμήματα Ασφαλείας όλης της Αττικής είναι, όχι έτοιμα να κλείσουν, έχουν κλείσει ήδη, ούτε καν ανοίγουν τα βράδια, έχουν γίνει ΚΕΠ.

 Όταν έρχεται κάποιος να βγάλει μία ταυτότητα σε ένα Τμήμα και περιμένει τρεις και τέσσερις ώρες στην ουρά, τι να του πεις αυτού του ανθρώπου; Όταν μπαίνουν μέσα στο σπίτι σου, σε κλέβουν και το μόνο που κάνει το Τμήμα Ασφαλείας είναι μία απλή καταγραφή του γεγονότος, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να εξιχνιάσει, με τι να εξιχνιάσει; Όταν το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου που είναι το χειρότερο πανελλαδικά , από άποψη εγκληματικότητας, δεν έχει ούτε πέντε άτομα! Και δεν είναι σήμερα που δεν έχει πέντε άτομα, είναι πάνω από μία διετία που είναι με πέντε άτομα και δεν έχουν βρεθεί άλλα πέντε να πάνε, από τα 29 που θα έπρεπε να έχει κανονικά στα χαρτιά!

 Το μισό προσωπικό της Αστυνομίας  φυλάει τους «Επισήμους», την ελίτ και τους προνομιούχους της Ελλάδας και ο απλός λαός μένει στην τύχη του, στη μοίρα του.»

 «Δε μπορώ να επιρρίψω ευθύνες στον σημερινό Υπουργό, ο οποίος είναι μόνο δεκαπέντε μέρες στο πόστο του, αλλά έχουν τεράστιες όλοι όσοι έχουν περάσει από τα πολιτικά πόστα της Ελληνικής Αστυνομίας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το πράγμα πρέπει να αλλάξει, δεν μπορεί η Αστυνομία να συνεχίσει έτσι, πάμε να πέσουμε στον βράχο ή μάλλον έχουμε πέσει ήδη στον βράχο απλώς δεν το παραδεχόμαστε! Από τον κύριο Υπουργό θα ζητήσω ευθύνες αν αυτά τα πράγματα συνεχίσουν να υφίστανται και επαναληφθούν, γιατί ο κύριος Υπουργός βρήκε μία κατάσταση αλλά θεωρώ ότι δεν μπορεί να την αφήσει έτσι.»

Σχετικά με τις ηγεσίες της Αστυνομίας
και την επιλογή τους:

«Οι ηγεσίες της Αστυνομίας και γενικότερα τους Αξιωματικούς που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά, είναι πολιτική απόφαση και κακώς είναι πολιτική απόφαση γιατί κάποια στιγμή θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη και άλλοι παράμετροι.»

«Δεν υπάρχει κάποιος ο οποίος να ξέρει καλύτερα από μένα (ως αστυνομικός) ποιος αξίζει μέσα στην κάστα τη δικιά μου. Το ότι δεν λαμβάνεται ποτέ υπόψη η γνώμη ποτέ η δικιά μας, δεν είναι απορίας άξιο; Δεν ξέρουμε εμείς ποιοι είναι καλοί για μας; Έχω βαρεθεί τόσα χρόνια να αποφασίζουν και να λειτουργούν άλλοι για το καλό το δικό μου, ερήμην μου!»

Το ηχητικό της συνέντευξης:

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. Μια ερώτηση μόνο ο υπουργός είναι προστασίας του πολίτη η του πολιτικού;
    Από πότε ένας υπουργός της ίδιας κυβέρνησης που κυβερνούσε τα 4 προηγούμενα χρόνια θέλει τον χρόνο του για να ενημερωθεί και πόσος είναι αυτός ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button