ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΕΦΕΤ: Απολυμαίνουμε το χερούλι του καροτσιού – Οδηγίες για ασφαλή ψώνια

 

Να απολυμαίνουμε το χερούλι του καροτσιού και να προτιμούμε κάρτες αντί μετρητών για τις συναλλαγές μας στο σούπερ μάρκετ.

Οι παραπάνω οδηγίες περιλαμβάνονται στις σημαντικές συμβουλές, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού, που έδωσε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι πελάτες πρέπει να διατηρούν μεταξύ τους την απόσταση των δύο μέτρων, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να αποφεύγουν να πιάνουν και να περιεργάζονται τα προϊόντα.

Όσον αφορά στα γάντια μιας χρήσης, ο κ. Ζαμπέλας τόνισε ότι δεν συνιστάται η χρήση τους, αφού, ούτως ή άλλως, αν ο καταναλωτής αγγίξει με τα γάντια το πρόσωπό του, κινδυνεύει και πάλι να νοσήσει, ενώ υποστήριξε ότι το σημαντικό είναι οι καταναλωτές να έχουν μαζί τους απολυμαντικό και να καθαρίζουν το χερούλι στα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ.

Στο σπίτι βγάζουμε έξω παπούτσια και ρούχα και φοράμε άλλα. Σαπουνίζουμε καλά πλαστικές, γυάλινες ή μεταλλικές συσκευασίες. Σαπουνίζουμε ό,τι σαπουνιζεται, πχ φρούτα. Όταν πιάνουμε τρόφιμα που δεν είναι σαπουνισμένα δεν βάζουμε τα χέρια στο πρόσωπο. 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button