Ανοίγει ο δρόμος, μετά τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην  Αθήνα. Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με δύο αποφάσεις της ενέκρινε τη λειτουργία Κέντρου  Αποτέφρωσης Νεκρών στην περιοχή του Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας  απέρριψαν τις  αιτήσεις  ακυρώσεως που είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής του Ελαιώνα Αττικής κατά της απόφασης που είχε ληφθεί επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ από τον  πρώην  υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη, με την οποία καθορίστηκαν τα οικοδομικά τετράγωνα 17 και 29 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων, χώρος χώρος για την εγκατάσταση Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε όλους τους λόγους που προβάλλονταν στην αίτηση κρίνοντας  νόμιμη την επίμαχη  υπουργική απόφαση, με την οποία χωροθετήθηκε, μεταξύ άλλων, Κέντρο  Αποτέφρωσης Νεκρών σε κοινόχρηστους χώρους του   εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων. Στις αιτήσεις μεταξύ άλλων επικαλούνταν λόγοι  περί παραβίασης του υπέρτερου χωροταξικού σχεδιασμού που περιέχεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών, περί παραβίασης της συνταγματικής υποχρέωσης μη μειώσεως των κοινόχρηστων χώρων, περί παράβασης νόμου και περί πλημμελούς αιτιολογίας, κ.λπ.