ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πότε θα γίνει η πεζογέφυρα στο Παλατάκι;

«Πεζογέφυρα ακούμε και πεζογέφυρα δεν βλέπουμε». Με αυτή την ατάκα έθεσε τον προβληματισμό του για την κατάσταση έξω από το Παλατάκι, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Ιανουαρίου, ο Ανδρέας Μποζίκας. Ρώτησε: “Πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή της γέφυρας;”

Πότε θα γίνει η πεζογέφυρα στο Παλατάκι; 1

Το ίδιο ερώτημα έθεσε και ο Δημήτρης Τσατσαμπάς. Διευκρίνισε πως η παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά» δεν βιάζεται για το συγκεκριμένο έργο, αφού πάγια θέση της είναι να γίνει σε άλλο σημείο. Ωστόσο η αναμονή της κατασκευής της, έχει ξεπεράσει κάθε χρονικό όριο.

Σταθάς: «Τόσα χρόνια δεν φοβόσασταν κ. Τσατσαμπά; »

Στην απάντησή του ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταθάς άρπαξε την ευκαιρία να επιτεθεί πολιτικά στην παράταξη του Βαγγέλη Ντηνιακού.

«Είναι κάποιοι που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να βάλουν εμπόδια. Καλό θα ήταν ο κ. Τσατσαμπάς να μας πει αν τόσα χρόνια φοβόταν ή όχι, όταν διέσχιζε τη Λεωφόρο Αθηνών από αφύλακτες διαβάσεις. Και αν αισθάνεται άνετα όταν τη διασχίζει ακόμα και σήμερα. Αν έχει καταλάβει πως το πρόβλημα είναι ότι τρεις συμπολίτες μας έκαναν καταγγελία ενάντια στη θέληση του χαϊδαριώτικου λαού. Εμείς για συγκεκριμένους λόγους θα πιέσουμε το εργοτάξιο να παραμείνει μέχρι τέλους και να ξεκινήσουν τα έργα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα ο κ. Σταθάς ενημέρωσε το σώμα πως στην υπό κατασκευή πεζογέφυρα στου Προβατά έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Ξεκαθάρισε πως ο Δήμος μας δεν είναι η επιβλέπουσα αρχή για τις δύο πεζογέφυρες, αλλά η επισπεύδουσα.

Πότε θα γίνει η πεζογέφυρα στο Παλατάκι; 3

Σελέκος: «Αλλαγή θέσης σημαίνει ακύρωση του έργου»

Την άποψη πως το ζήτημα με την πεζογέφυρα στο Παλατάκι ξεκίνησε από την ένσταση που έκαναν τρεις συνδημότες μας ενάντια στη θέληση όλου του χαϊδαριωτικου λαού επανέλαβε και ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες κόσμου περνάνε το δρόμο και νιώθουν την ανασφάλεια και τον κίνδυνο. Και όλοι αυτοί ρωτάνε συνέχεια τη δημοτική αρχή, για το πότε θα γίνει αυτό το σημαντικό έργο.

Στο σημείο αυτό υποστήριξε: “Πρέπει να μάθει ο κόσμος, πως με δήθεν αλλαγή θέσης που επιδιώκουν κάποιοι, το έργο δεν πρόκειται να γίνει”. Κατά την άποψη του δημάρχου, αφού κάποιοι δεν πέτυχαν το στόχο τους, που ήταν η ακύρωση του έργου, τώρα προσπαθούν να βρουν άλλους λόγους για να δικαιολογήσουν τη στάση τους.

Μόλις τελειώσει τα βάθρα στο Δάσος

Ο δήμαρχος κατέληξε πως “ο εργολάβος, τελειώνοντας τις δύο βάσεις της πεζογέφυρας στου Προβατά, θα έρθει να κάνει τις απαραίτητες εκσκαφές στο Παλατάκι, για να προχωρήσει η κατασκευή της πεζογέφυρας”.

Θυμίζουμε πως και Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) είχε εκφράσει «την ανησυχία του και την αντίθεσή του για την χωροθέτηση του ακρόβαθρου της προτεινόμενης πεζογέφυρας στη θέση Παλατάκι στο Χαϊδάρι Αττικής». Τελικά το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, στο πλαίσιο μιας συμβιβαστικής λύσης, ενέκρινε την κατασκευή της Πεζογέφυρας στο Παλατάκι με λιγότερο τσιμέντο και περισσότερο γυαλί. (Βλέπε μακέτα στην πρώτη φωτό).

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Σχετικό δημοσίευμα: “Πράσινο φως” για την πεζογέφυρα στο Παλατάκι – Η νέα μορφή της

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button