ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Πότε δημοσιοποιείται η προκήρυξη για 8.171 θέσεις μονίμων σε δήμους – 58 στο Χαϊδάρι

 

Κατατέθηκε την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, το επίσημο αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών προς το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 8.171 μόνιμων υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Στην προκήρυξη, που αναμένεται ενεργοποιηθεί στα μέσα Ιανουαρίου 2018, θα καθορίζεται ο χρόνος έναρξης της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Δεύτερη προκήρυξη από ΟΑΕΔ

Η επίσημη προκήρυξη του ΑΣΕΠ, αφορά 8.171 θέσεις, από τις συνολικά 8.845 που είχαν εγκριθεί από το ΥΠΕΣ, μετά τα αιτήματα των δήμων, αφού οι υπόλοιπες θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ.

Έτσι περίπου 700 θέσεις θα πληρωθούν καλυφθούν από πρόσωπα από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ όπως ορίζουν οι διατάξεις του ν. 2643/1998.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει καταθέσει αίτημα για 58 μονίμους υπαλλήλους στην καθαριότητα, με δεδομένο ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι που έχουν απομείνει στην Υπηρεσία είναι μόλις 12 και αυτή στηρίζεται στους συμβασιούχους, με ό,τι αυτό σημαίνει, ειδικά στις περιόδους που λήγουν οι συμβάσεις. Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή έχει ζητήσει από το Υπ. Εσωτεικών την πρόσληψη 50 εργατών καθαριότητας, δύο οδηγών  απορριμματοφόρων, δύο ηλεκτρολόγων, δύο χειριστών μηχανημάτων έργου, δύο μηχανοτεχνιτών αυτοκινήτων. 

Όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης -Μερίδα του λέοντος της ΥΕ

Οι 8.171 θέσεις που προκηρυχθούν μέσω του ΑΣΕΠ, αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Ωστόσο στην κατηγορία ΠΕ και ΤΕ προβλέπονται μόλις 123 θέσεις, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν ΔΕ και ΥΕ, με την συντριπτική πλειοψηφία, πλέον των 5.000 να αφορούν θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Το ΑΣΕΠ καταρτίζει την σχετική προκήρυξη από τις αρχές Δεκεμβρίου και έχει καταλήξει στη μοριοδότηση, μετά το σχετικό αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

«Ολική επαναφορά» στην καθαριότητα επιδιώκει η διοίκηση Σελέκου

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button