ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πόσοι πουλάνε λαθραία τσιγάρα στην Καραϊσκάκη;

 

Τα κέρδη από το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων είναι μεγάλα και ο τζίρος σε παγκόσμιο επίπεδο φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη. Τα παράνομο εμπόριο αναπτύσσεται και στο Χαϊδάρι, με αριθμούς που εντυπωσιάζουν.

Ενδεικτικά, στη διάρκεια της λαϊκής αγοράς, στο κέντρο της πόλης μας, διακινούνταν εκατοντάδες πακέτα χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, που συνεπάγεται μεγάλη απώλεια εσόδων για το κράτος και τους νόμιμους επαγγελματίες του χώρου.

Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου έκαναν οργανωμένη έφοδο το Σάββατο 21/4 για σχετικό έλεγχο. Εντόπισαν στην Στρατάρχη Καραϊσκάκη, από την πλατεία Ηρώων μέχρι και το μέσο την οδό Δαβάκη, οκτώ άτομα (!) να πουλάνε λαθραία τσιγάρα. Και οι οκτώ παράνομοι μικροπωλητές, όλοι τους Πακιστανικής καταγωγής, συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 600 πακέτα τσιγάρα και 80 σακουλάκια καπνού. Διατάχθηκε άμεσα η καταστροφή τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με τις κατηγορίες παραβιάσεων του τελωνειακού κώδικα. Ακόμα προσδιορίστηκαν οι διαφυγόντες δασμοί και τους επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button