ΕΛΛΑΔΑ

Πώς το GPS αποκάλυψε σπείρα που έκλεβε και διέλυε αυτοκίνητα

Το GPS του κλεμμένου ΙΧ από το Παγκράτι το έδειξε παρκαρισμένο στο κεντρικό Χαϊδάρι και μετά στην Παλλήνη. Η ΕΛΑΣ παρακολούθησε τη διαδρομή και ανακάλυψε την έδρα σπείρας με πλούσια δράση.

Μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, αποκαλύπτεται το modus operandi της οργάνωσης που μπήκε στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι στιγμής, στα νύχια των αρχών έχει πέσει ο 34χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ενώ αναζητείται ο «Μήτσος» ο Αλβανός και ένα ακόμη μέλος της ομάδας. Ο «Μήτσος» με τα «μαγικά κλειδιά» μέσα σε δευτερόλεπτα εξαφάνιζε αυτοκίνητα, ενώ η μάντρα του Έλληνα με το ποινικό παρελθόν στη λεωφόρο Σπάτων διέλυε και έριχνε στη «μαύρη αγορά» τα ανταλλακτικά.

Ωστόσο το gps που «φορούσε» το κλεμμένο όχημα από το Παγκράτι «έδωσε» τους δράστες, και οδήγησε την Ασφάλεια στην εξάρθρωση της οργάνωσης.

Ο δικηγόρος του συλληφθέντος κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης αναφερόμενος στην υπόθεση επισημαίνει στο protothema.gr πως «ο εντολέας μου εξ’ αρχής δήλωσε στην αστυνομία ότι δεν έχει διαπράξει την παραμικρή παράνομη πράξη. Νομίμως εργάζεται και η οικογενειακή επιχείρηση είναι καθ’ όλα νόμιμη. Όλα τα στοιχεία θα προσκομισθούν στον αρμόδιο ανακριτή».

Η ακτινογραφία της οργάνωσης

Σύμφωνα με τη δικογραφία που φέρνει στο φως το protothema.gr, η αρχή του τέλους για τη δράση του κυκλώματος σημειώθηκε το πρωί της 18ης Αυγούστου. «Πρωινές ώρες της 18ης Αυγούστου 2022, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Παγκρατίου μια γυναίκα κατήγγειλε την κλοπή αυτοκινήτου μάρκας Hyundai, χρώματός γκρι, συνολικής αξίας περίπου 7500 € το οποίο αφαιρέθηκε από την περιοχή του Παγκρατίου κατά το χρονικό διάστημα από την 16 Αυγούστου 2022 έως την 18 Αυγούστου 2022. Στο αφαιρεθέν αυτοκίνητο, σε προγενέστερο χρόνο, είχε προσαρμοστεί σύστημα εντοπισμού GPS και η παθούσα κατέφυγε στην εφαρμογή για να εντοπίσει τις τελευταίες κινήσεις του οχήματος. Από το ιστορικό της εφαρμογής, προέκυψε ότι την 03:21 ώρα της 18 Αυγούστου 2022, το αυτοκίνητο της ήταν σταθμευμένο στην συμβολή των οδών Βελεστίνου και Γ. Κονδύλη στο Χαϊδάρι, ενώ μετέπειτα έδινε στίγμα στην περιοχή της Παλλήνης. Περί ώρα 11:00, η συσκευή εξέπεμψε στίγμα στο 17ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σπάτων στην Παλλήνη. Η παθούσα προσέγγισε το σημείο μέσω του υπαίθριου χώρου στάθμευσης οχημάτων πάρκινγκ που βρίσκεται πλησίον και διαπίστωσε την ύπαρξη συνορεύουσάς σε αυτό μάντρας, εντός της οποίας βρισκόταν το κλαπέν όχημα και ένας άνδρας όποιος αποσυναρμολογούσε τα μέρη του. Άμεσα ενημέρωσε την Άμεση Δράση και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ με κωδικό κλήσης (203 –3), προσέτρεξαν στο σημείο και ακινητοποίησαν το άτομο που περιεργαζόταν το όχημα. Όπως εξακρίβωσαν πρόκειται για τον κατηγορούμενο ιδιοκτήτη ο οποίος τους ανέφερε προφορικά ότι το επίμαχο όχημα του το παρέδωσε πρωινές ώρες χωρίς πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας, άτομο αλβανικής καταγωγής ονόματι «Μήτσος».

Η συνέχεια την πηγή: Πώς η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα με κλειδιά-κλώνους και τα πουλούσε σαν… ανταλλακτικά

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button