ΕΛΛΑΔΑ

Πώς εξελίσσεται η αγορά ακινήτων σε Κηφισιά και Ανάβυσσο

Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα αυτές που προέρχονται από τα μεσιτικά γραφεία στην Κηφισιά και τις πωλήσεις κατοικιών στην Ανάβυσσο, έχουν γνωρίσει μια άνευ προηγουμένου αύξηση στη ζήτηση τόσο από ντόπιους όσο και από διεθνείς αγοραστές τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που έχουν συμβάλλει σε αυτή την αύξηση του ενδιαφέροντος, από τη φυσική ομορφιά της περιοχής, τη στρατηγική της θέση, ακόμα και οι πολλά υποσχόμενες προοπτικές της ελληνικής αγοράς ακινήτων.

Η Κηφισιά είναι ένα από τα πιο εύπορα προάστια της Αθήνας. Γνωστή για τις πολυτελείς μπουτίκ, τα γκουρμέ εστιατόρια και τα μοναδικής αρχιτεκτονικής σπίτια της, συγκρίνεται συχνά με το Μπέβερλι Χιλς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει ένα ήρεμο περιβάλλον, γεμάτο καταπράσινους κήπους και χώρους πρασίνου και προσφέρει μια γαλήνια απόδραση από τη φασαρία του κέντρου της πόλης. Η εξαιρετική της υποδομή, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων, των ιδιωτικών σχολείων και των εμπορικών κέντρων, σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, το καθιστούν ελκυστικό μέρος για να μπορεί να ζήσει κάποιος σε μια άνετη περιοχή.

Η Ανάβυσσος, από την άλλη, είναι μια πόλη που βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Αττικής Χερσονήσου. Φημίζεται για τις όμορφες παραλίες, τα κρυστάλλινα θαλασσινά νερά και τη γραφική θέα, που την καθιστούν δημοφιλές σημείο για την αγορά εξοχικής κατοικίας. Η Ανάβυσσος προσφέρει έναν τέλειο συνδυασμό ενός γαλήνιου περιβάλλοντος με εύκολη πρόσβαση στις ανέσεις της πόλης.

Η άνοδος της ζήτησης για πωλήσεις κατοικιών στην Ανάβυσσο οδήγησε αναπόφευκτα σε αύξηση των τιμών. Από το 2023, η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο στην Κηφισιά είναι περίπου 4.000€, με τις τιμές σε ορισμένες από τις πιο γνωστές περιοχές να φτάνουν έως και τις 6.000€ ανά τετραγωνικό μέτρο. Για την Ανάβυσσο η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο είναι περίπου 2.500€. Αυτά τα στοιχεία, φυσικά, ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία, το μέγεθος του ακινήτου, την κατάσταση και τις ανέσεις που προσφέρει.

Η απήχηση της αγοράς ακινήτων σε Κηφισιά και Ανάβυσσο ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας. Ένας μεγάλος αριθμός ξένων επενδυτών δείχνει ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων σε αυτές τις περιοχές. Ορισμένοι έλκονται από τα προνόμια που έχει δώσει το Ελληνικό κράτος με την παροχή της Golden Visa, η οποία προσφέρει άδεια παραμονής σε πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που επενδύουν ένα συγκεκριμένο ποσό σε ακίνητη περιουσία. Άλλοι θέλουν απλά να  αποκτήσουν μια εξοχική κατοικία σε μια όμορφη χώρα της Μεσογείου ή κάποιο όφελος από τα κέρδη της ενοικίασης των ακινήτων τους.

Ενώ οι τιμές στην Κηφισιά και την Ανάβυσσο μπορεί να φαίνονται υψηλές σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, συχνά θεωρούνται λογικές σε σύγκριση με την αγορά σε παρόμοια ακίνητα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η δυνατότητα αγοράς ακινήτου σε προνομιακή τοποθεσία σε σχετικά προσιτή τιμή είναι ένας άλλος παράγοντας που προσελκύει επενδυτές από όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, οι αγοραστές θα πρέπει να προσεγγίσουν την αγορά με προσοχή. Τα ακίνητα, όπως κάθε επένδυση, συνοδεύονται από κινδύνους και η αγορά μπορεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις. Ως εκ τούτου, συνιστάται στους πιθανούς αγοραστές να κάνουν ενδελεχή έρευνα και να αναζητήσουν επαγγελματική συμβουλή πριν προβούν σε μια αγορά.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button