ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Πώς επαναφέρω διαγραμμένα αρχεία από υπολογιστή

Σίγουρα όλοι έχουμε κάνει την ερώτηση “πώς επαναφέρω διαγραμμένα αρχεία από υπολογιστή” τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας. Σε όλους μας έχει συμβεί να διαγράψουμε κατά λάθος φωτογραφίες και αρχεία στον υπολογιστή και να ψάχνουμε πώς να τα ανακτήσουμε. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι μέσα από τα αντίγραφα ασφαλείας ή αν τα έχουμε μεταφορτώσει σε κάποιο cloud. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το καταφέρετε και παρακάτω θα τους αναλύσουμε.

Τρόποι επαναφοράς διαγραμμένων ή χαμένων αρχείων στον υπολογιστή

Τα αρχεία σας βρίσκονται κάπου μέσα στον υπολογιστή και μπορείτε να τα ανακτήσετε πιο εύκολα από ό,τι νομίζετε. Ίσως, δεν είναι πάντα δυνατό και χρειάζεται ένας επαγγελματίας για να το κάνει. Το μόνο σίγουρο είναι πως τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα.

Επαναφορά αρχείων από τον κάδο ανακύκλωσης

Πώς επαναφέρω διαγραμμένα αρχεία από υπολογιστή 3

Το πιο πιθανό είναι το αρχείο που διαγράψατε κατά λάθος να βρίσκετε στον κάδο ανακύκλωσης. Εκεί αποθηκεύονται προσωρινά όλα τα διαγραμμένα αρχεία του υπολογιστή και η ανάκτηση τους είναι πολύ εύκολη.

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο εικονίδιο του κάδου ανακύκλωσης που βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας για να το ανοίξετε.

Βήμα 2: Βρείτε μέσα στον κάδο τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε και επιλέξτε τα.

Βήμα 3: Αφού επιλέξετε πιο αρχείο θέλετε να επαναφέρετε, κάντε δεξί κλικ πάνω του και πατήστε εκεί που λέει Επαναφορά.

Είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Μπορείτε να επαναφέρετε όλα τα διαγραμμένα αρχεία, εφόσον βρίσκονται στον κάδο ανακύκλωσης.

Επαναφορά αρχείων από τα “Αντίγραφα ασφαλείας”

Πώς επαναφέρω διαγραμμένα αρχεία από υπολογιστή 5

Για να επαναφέρουμε αρχεία από τα αντίγραφα ασφαλείας, θα πρέπει πρώτα να βρούμε σε ποια μονάδα δίσκου είναι αποθηκευμένα. Σε μόλις δύο βήματα θα τα έχουμε επαναφέρει.

Βήμα 1: Επιλέξτε το κουμπί της “Έναρξης” στον υπολογιστή που βρίσκεται πρώτο στην μπάρα εργαλείων. Έπειτα, πηγαίνετε στον “Πίνακα ελέγχου” και επιλέξτε “Σύστημα” και “Συντήρηση”. Από εκεί θα εμφανιστεί η επιλογή “Αντίγραφα ασφαλείας” και “Επαναφορά”.

Βήμα 2: Επιλέξτε την επιλογή “Επαναφορά των αρχείων μου” και ακολουθήστε τις υπόλοιπες οδηγίες που θα σας δοθούν.

Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων από προηγούμενες εκδόσεις των windows

Πώς επαναφέρω διαγραμμένα αρχεία από υπολογιστή 7

Τα Windows στοιχεία για σημεία επαναφοράς από τις προηγούμενες εκδόσεις που είναι ουσιαστικά αντίγραφα αρχείων. Είναι η πιο σίγουρη μέθοδος για να ανακτήσετε αρχεία που έχουν χαθεί.

Βήμα 1: Βρείτε τον φάκελο με τα διαγραμμένα αρχεία μέσα από την εξερεύνηση αρχείων των windows.

Βήμα 2: Επιλέξτε “Επαναφορά προηγούμενων εκδόσεων” κάνοντας δεξί κλικ στο φάκελο με τα διαγραμμένα αρχεία.

Βήμα 3: Επιλέξτε την έκδοση που θέλετε να επαναφέρετε όταν σας εμφανίσει ο υπολογιστής τις διαθέσιμες εκδόσεις των αρχείων.

Βήμα 4: Κάντε κλικ πάνω στο αρχείο και την έκδοση που θέλετε και επιλέξτε “Επαναφορά”. Τα αρχεία θα ανακτηθούν βάση της έκδοσης που έχετε επιλέξει.

Τι κάνουμε αν τίποτα από τα παραπάνω δε λειτουργεί;

Αν έχετε προσπαθήσει τα πάντα και τίποτα δε λειτουργεί, τότε η μόνη λύση είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία που θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε τα αρχεία σας με ασφάλεια και ολοκληρωμένα.

Η Datalabs Data Recovery είναι μία από τις πιο καταξιωμένες εταιρείες ανάκτησης δεδομένων με εμπειρία και αξιοπιστία στον κλάδο από το 2003. Ειδικεύονται στην ανάκτηση δεδομένων από κάθε τύπο αποθηκευτικού μέσου όπως σκληροί δίσκοι, SSD, USB, κάρτες μνήμης, RAID, server, NAS.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button