ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόνος στην μέση: 5 τρόποι για να ανακουφιστείτε

Ο πόνος στην μέση δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις και σίγουρα είναι μια δυσάρεστη κατάσταση είτε αναγκάζεστε να στέκεστε όρθιοι, είτε να κάθεστε πολλές ώρες της ημέρας σας. Αν υποφέρετε και εσείς από πόνο στην μέση δείτε παρακάτω ορισμένους τρόπους για να ανακουφιστείτε και να γλιτώσετε την επίσκεψη στον ορθοπεδικό.

  • Δώστε προσοχή στην στάση σώματος

Η κακή στάση σώματος είναι η νούμερο ένα αιτία για την οποία μπορεί να πονάει η μέση σας. Αν συνηθίζετε να καμπουριάζετε ή κάθεστε για πολλές ώρες σε καρέκλες γραφείου όπου η πλάτη σας δεν ακουμπάει στην πλάτη της καρέκλας, είναι πολύ πιθανό να υποφέρετε από οσφυαλγίες. Προσπαθήστε να κρατάτε ίσιο τον κορμό σας είτε στέκεστε όρθιοι, είτε κάθεστε και επενδύστε σε ποιοτικές καρέκλες στο γραφείο του σπιτιού σας ή στον χώρο εργασίας σας.

  • Ελαττώστε το κάπνισμα

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά έρευνες δείχνουν ότι οι καπνιστές έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από οσφυαλγίες σε σύγκριση με τους μη καπνιστές. Αν είστε καπνιστής και υποφέρετε από πόνους στην μέση θα σας προτείναμε να σκεφτείτε πολύ σοβαρά να περιορίσετε και αν είναι εφικτό να σταματήσετε το κάπνισμα. Θα διαπιστώσετε ότι πολύ σύντομα θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

  • Κάντε ειδικές ασκήσεις για την μέση

Η άθληση είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ενδυναμώσετε τον κορμό σας και να περιορίσετε τους εξαιρετικά δυσάρεστους πόνους στην μέση. Μια πολύ καλή ιδέα θα ήταν να βάλετε στην καθημερινότητά σας μορφές άσκησης όπως το pilates ή η γιόγκα που βελτιώνουν την στάση σώματος, ωστόσο αν δεν θέλετε ή δεν έχετε τον χρόνο για να παρακολουθήσετε κάποιο τέτοιο μάθημα μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο ασκήσεις για την μέση και να τις κάνετε καθημερινά στον ελεύθερο σας χρόνο.

  • Κάντε μαλάξεις

Οι μαλάξεις στην πάσχουσα περιοχή θα σας ανακουφίσουν άμεσα από τον πόνο, μειώνοντας την μυϊκή σύσπαση και χαλαρώνοντας τους μυς στην περιοχή της μέσης. Μπορείτε να ζητήσετε από κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο να σας κάνει μαλάξεις ή να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό.

  • Δώστε προσοχή στα παπούτσια που φοράτε

Μπορεί να σας φαίνεται απλή υπόθεση ωστόσο ένα ζευγάρι ποιοτικά παπούτσια έχουν σημαντικό ρόλο στην στάση σώματός σας, καθώς σας εξασφαλίζουν σταθερό πάτημα και μειώνουν τους κραδασμούς στην μέση σας. Επενδύστε σε ένα ζευγάρι άνετα, ελαφριά παπούτσια, ανατομικά κατά προτίμηση. Αν συνηθίζετε να φοράτε τακούνια θα σας προτείναμε να αναζητάτε ζευγάρια με χαμηλό και χοντρό τακούνι που εξασφαλίζει περισσότερη άνεση και σταθερότητα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button