ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πολύχρωμο Χαϊδαριώτικο Καρναβάλι για πρώτη φορά! – Παρέλαση στη Στρ. Καραϊσκάκη

 

Χαϊδαριώτικο Καρναβάλι με πολύχρωμη παρέλαση σχολείων και συλλόγων σχεδιάζει για τη φετινή Αποκριά ο Δήμος Χαϊδαρίου. Ήδη έχουν γίνει επαφές εκπροσώπων του Δήμου με συλλόγους γονέων για να “μπει το νερό στο αυλάκι”.

Το νέο ανακοίνωσε επίσημα χτες ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος στη διάρκεια κοπής πίτας της Εστίας Κρητών Χαϊδαρίου (28 ιανουαρίου). Το «Χαϊδάρι Σήμερα» ζήτησε από τον δήμαρχο  περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί το πρωί της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς, 18 Φεβρουαρίου. Βασικοί πρωταγωνιστές θα είναι τα παιδιά και θα συμμετέχουν μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης μας. Η παρέλαση των μασκαράδων θα γίνει στην Στρ. Καραϊσκάκη, θα ξεκινήσει από την οδό Πλαστήρα και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων, όπου θα περιμένουν τους καρναβαλιστές αρκετές εκπλήξεις.

Τις προηγούμενες μέρες έγινε συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου με συλλόγους γονέων. Δεν ζητήθηκε να ντυθούν ομοιόμορφα οι μαθητές κάθε σχολείου.

Επίσης γίνονται προσπάθειες από πλευράς Δήμου για κατασκευή αρμάτων. Τις επόμενες μέρες θα κληθούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση όλοι οι σύλλογοι της πόλης, όπως ο Εμπορικός, οι εθνικοτοπικοί, οι αθλητικοί και άλλοι φορείς.

Το βράδυ της Αποκριάς, όπως κάθε χρόνο, στο Παλατάκι ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου θα αναβιώσει το έθιμο της Γιαννιώτικης Τζαμάλας με πολύ κέφι και χορό.

Την Καθαρά Δευτέρα τα Κούλουμα θα γιορταστούν παραδοσιακά, στο Τουριστικό περίπτερο Δαφνίου. Φυσικά, Θεού θέλοντος (καιρός) και ΕΤΑΔ* επιτρεπούσης, δηλαδή να μη στείλει έγγραφο και ζητήσει μερίδιο 5% από τις διανεμόμενες θρούμπες (αποκριάτικο αστείο, βγαλμένο ωστόσο από την πραγματική ζωή)  

* Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου. 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button