ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μεγάλη συμμετοχή στην Πανελλαδική Συνάντηση Μαθητών, στο Χαϊδάρι

 

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Χαϊδάρι η Πανελλαδική Συνάντηση Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών, 15μελών και 5μελών μαθητικών συμβουλίων από όλη την Ελλάδα, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και παραβρέθηκε ο Μιχάλης Σελέκος. Οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία που ξεκίνησε από τον σταθμό του μετρό Αγ. Μαρίνα, πέρασε από τη Στρ. Καραϊσκάκη και κατέληξε στο σχολείο. «Στον δρόμο του αγώνα και της ανατροπής μαζί με το λαό και κάθε μαθητής» αναγραφόταν στο κεντρικό πανό, με τους μαθητές να φωνάζουν συνθήματα και να μοιράζουν στους περαστικούς ενημερωτικό υλικό.

Ο δήμαρχος καλωσόρισε τους μαθητές από όλη τη χώρα στο Χαϊδάρι και αναφέρθηκε στη σημασία της συνάντησης, της συλλογικής δράσης ενάντια στην κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της εκπαίδευσης, στον αγώνα για ολόπλευρη μόρφωση και ένα καλύτερο μέλλον.

Δημήτρης Βουρνάς, πρόεδρος του 15μελους συμβουλίου του ΕΠΑΛ Ζωγράφου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για όλα όσα αντιμετωπίζουμε στο σχολείο και τη ζωή μας, για να ανταλλάξουμε εμπειρίες από τους αγώνες που οργανώσαμε αλλά και για να ανταλλάξουμε ιδέες για το πώς θα κάνουμε τον αγώνα μας ακόμα πιο δυναμικό, πιο αποτελεσματικό». Ο ίδιος έκανε εκτενή αναφορά στη δράση που αναπτύχθηκε στο προηγούμενο διάστημα, στην κατάσταση που βιώνουν στα σχολεία και το σπίτι με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ενάντια στους μαθητές και τις οικογένειες τους.

Έγιναν ακόμη χαιρετισμοί και τοποθετήσεις από φορείς και μαθητές. 

* Φωτογραφίες Γιώργος Μαλιώτης

Μεγάλη συμμετοχή στην Πανελλαδική Συνάντηση Μαθητών, στο Χαϊδάρι 1 Μεγάλη συμμετοχή στην Πανελλαδική Συνάντηση Μαθητών, στο Χαϊδάρι 3

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button