ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Πολίτης για πρόστιμα σε ιδιοκτήτες σκύλων: Δεν ασκείται έτσι η εξουσία, κ. Δήμαρχε

Ο κ. Βαγγέλης Σάνης σε επιστολή του στην εφημερίδα μας σχολιάζει την επιβολή προστίμων σε ιδιοκτήτες σκύλων στο Παλατάκι, με πρωτοβουλία του Δήμου (βλέπε Τσουχτερά πρόστιμα σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων στο Χαϊδάρι – Τα προβλήματα στις πλατείες).

“Ασκώ εξουσία τώρα”

Ως δημότης Χαϊδαρίου θεωρώ δικαίωμα μου και υποχρέωση μου να πω την γνώμη μου.

Τα προβλήματα του δήμου πάμπολλα. Ελλιπής φωτισμός σχεδόν παντού. Όποιος έχει περπατήσει βράδυ στα στενά του Δάσους ή πάνω από το κέντρο θα ξέρει πάρα πολύ καλά τι εννοώ. Κάθε φορά που θα βρέξει παραπάνω λόγω των μηδενικών αντιπλημμυρικών έργων βγαίνουμε με βάρκες. Η Λεωφόρος Αθηνών έχει μετατραπεί σε σφαγείο για τους πεζούς (δεν ξέρω πόσοι θάνατοι πεζών τα τελευταία χρόνια) και οι πεζογέφυρες που ήταν στα σχέδια, έμειναν στα σχέδια. Συγκοινωνία… ανύπαρκτη. Όποιος θέλει να πάει από το Χαϊδάρι σε σταθμό του Μετρό με λεωφορείο ξέρει πολύ καλά τι θα τραβήξει. Για δημοτική συγκοινωνία βέβαια ούτε λόγος. Είμαστε ο μόνος μεγάλος δήμος της δυτικής Αττικής που δεν έχει σταθμό μετρό (θα χαλάγαμε την αισθητική της πόλης, αν ερχόταν το μέτρο στο Χαϊδάρι).

Για δημοτικά ιατρεία βέβαια ούτε για αστείο δεν συζητάμε. Άπιαστο όνειρο. Πάρκα και πλατείες της πόλης μας παρατημένα στο έλεος τους. Το περίφημο Θεαθήναι, που κάποτε ήταν το διαμάντι του Χαϊδαρίου, ρημάζει και έχει μετατραπεί σε χωματερή και άντρο τοξικομανών. Στους δρόμους της πόλης μας οι λακκούβες συναγωνίζονται ποια είναι η πιο βαθιά από την άλλη και κανένας δεν νοιάζεται. Τίποτα δεν επισκευάζεται. Και πόσα άλλα ακόμα, που αν τα αναφέρω δεν θα τελειώνω.

Και εν μέσω λοιπόν τόσων προβλημάτων, η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου θεώρησε πρέπον να λύσει το μοναδικό πρόβλημα που την απασχολεί, το αδίκημα της ιδιοκτησίας σκύλου. Σε συνεργασία λοιπόν με την αστυνομία βγήκε στους δρόμους της πόλης και ξεκίνησε να κόβει πρόστιμα σε ιδιοκτήτες σκύλων (300€) σε όσους δεν είχαν τσιπαρισμενα τα σκυλάκια τους. 300 ευρώ εν μέσω 10ετούς κρίσης και ενός χρόνου εγκλεισμού, που πολλοί έχουν χάσει εισοδήματα, δουλειές περιουσίες ο Δήμος θεώρησε ότι υποχρέωσή του είναι να ανοίξει πόλεμο με όλους αυτούς που έχουν ένα σκυλάκι συντροφιάς.

Μάλιστα με ύφος εισαγγελέα ο δήμαρχος στην πλατεία στο Παλατάκι, που οι ιδιοκτήτες πηγαίνουν τα σκυλάκια να παίξουν (λόγω ανύπαρκτου πάρκου σκύλων στο Χαϊδάρι) απειλούσε τους ιδιοκτήτες να φύγουν ή θα φωνάξει την αστυνομία. Λες και τα πάρκα είναι ιδιοκτησία του ή ανήκουν μόνο σε μια συγκεκριμένη κάστα δημοτών του.

Κύριε Δήμαρχε δουλειά και υποχρέωση σας είναι να ακούτε τα προβλήματα των δημοτών σας και να βρίσκετε λύσεις. Όχι να ρίχνετε πρόστιμα και να τρομοκρατείτε. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι το Περιστέρι (γειτονικός δήμος) έχει 6 πάρκα σκύλων. Το Ίλιον 8. Όχι την λύση που μας προτείνατε όταν ήρθατε στο Παλατάκι “έχει πάρκο σκύλων στο Φάληρο εκεί να πάτε”.

Και όχι “ασκώ εξουσία τώρα”. Δεν ασκείται έτσι η εξουσία κ. Δήμαρχε.

Αντί λοιπόν να ρίχνετε 300ρια σε φτωχούς και άνεργους δημότες σας (επειδή από ό,τι φαίνεται έχετε ανοίξει ιερό πόλεμο με τα εν λόγω τετράποδα και τους ιδιοκτήτες τους), θα σας συμβουλεύα να ασχοληθείτε με τα παραπάνω προβλήματα της πόλης μας, μήπως στην θητεία σας πράξετε έργο και να μην γραφτείτε και εσείς στην ιστορία σαν άλλος ένας άχρηστος αλλά και επιζήμιος δήμαρχος που πέρασε από αυτήν την ταλαιπωρημένη πόλη.

Φιλικά ένας δημότης Χαϊδαρίου, που τυγχάνει να είναι και ιδιοκτήτης σκύλου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button