ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τσουχτερά πρόστιμα σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων στο Χαϊδάρι – Τα προβλήματα στις πλατείες

Είναι αναμφίβολα οι τετράποδοι φίλοι μας. Όμως, μερικές φορές είναι ελλιπής η επίβλεψή τους, καθώς κάποιοι ιδιοκτήτες δεν εφαρμόζουν τους κείμενους νόμους για τα ζώα συντροφιάς, με αποτέλεσμα να ξεσηκώνονται διαμαρτυρίες, αλλά και να επιβάλλονται βαριά πρόστιμα, όπως έγινε πρόσφατα στο Παλατάκι. Το θέμα αυτό συζητήθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (30 Νοεμβρίου).

Ο Κώστας Ασπρογέρακας ανακοίνωσε πως πρόσφατα άνδρες του Α.Τ. Χαϊδαρίου έκοψαν κλήσεις σε κάποιους από αυτούς που έβγαλαν τα ζώα τους βόλτα στο Παλατάκι, λυτά και χωρίς τα να έχουν “τσιπάρει”. Μάλιστα οι αστυνομικοί τους είπαν πως προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια με εντολή δημάρχου. Τα χρηματικά πρόστιμα ήταν της τάξης των 600 ευρώ.

Ο κ. Ασπρογέρακας τόνισε πως υπάρχει ο Νόμος 4039/2012, «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό». Αυτός βάζει κάποιες προϋποθέσεις, όπως ότι τα σκυλιά πρέπει να είναι δεμένα και να συνοδεύονται, αλλά και ότι μπορούν να περνάνε από τα πάρκα, όμως όχι να παραμένουν εκεί. Επίσης άρθρα του νόμου αναφέρουν ότι πρέπει να γίνεται αναγγελία του τσιπαρίσματός τους στο Δήμο, όπως και της ιδιοκτησίας τους. Όμως ο ίδιος είπε πως δεν είναι κομψό ο Δήμος να στέλνει την Αστυνομία, πριν καλέσει  τα φιλοζωικά σωματεία για να τους επιστήσουν  την προσοχή. «Δεν είναι μέρες για επιβολή προστίμων των 600 ευρώ για τέτοιου είδους θέματα», κατέληξε ο κ. Ασπρογέρακας.

Το παιδάκι και το ροτβάιλερ

Αντί για ευθεία απάντηση, ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός περιέγραψε το εξής περιστατικό, το οποίο βίωσε ως αυτόπτης μάρτυρας, όπως είπε. Μια Κυριακή απόγευμα, που έκανε βόλτα στο Παλατάκι και συγκεκριμένα κοντά στο κτήριο Γύζη, αντίκρισε σκυλιά που συνοδεύονταν από τα αφεντικά τους, χωρίς λουρί. Τρία από αυτά ήταν αρκετά μεγαλόσωμα και ένα παιδάκι που ήταν με ένα μικρό ποδήλατο και έπαιζε, παραλίγο να συγκρουστεί με ένα ροντβάιλερ. Όπως υποστήριξε, η εικόνα αυτή τον έκανε να αναρωτηθεί αν σε αυτό τον ελεύθερο χώρο μπορούν να παρευρίσκονται μικρά παιδιά και ταυτόχρονα τα σκυλιά να είναι ανεξέλεγκτα. Σύμφωνα με την περιγραφή του, ακολούθησαν προστριβές μεταξύ γονιών και των ιδιοκτητών των σκύλων. Ο δήμαρχος που δηλώνει αγάπη για τα ζώα, το παραπάνω περιστατικό το κατήγγειλε στο Α.Τ. Χαϊδαρίου. «Φαντάζομαι στα πλαίσια της γενικότερης εντολής και προσοχής, η Αστυνομία κάνει εντατικούς ελέγχους», υποστήριξε.  

“Είναι καιρός για πάρκο σκύλων στο Χαϊδάρι” 

Στη συνέχεια ο δήμαρχος ανέφερε πως η δημοτική αρχή υπέβαλε στην Περιφέρεια Αττικής αίτημα για δημιουργία πάρκου σκύλων στα 50 στρέμματα του Πάρκου Ιστορικής Μνήμης. «Ένα συνταγμένο πάρκο σκύλων σε αυτό τον χώρο δεν θα ενοχλεί. Νομίζω πως είναι κατάλληλος για να τον απολαμβάνουν τα σκυλιά και οι κάτοχοί τους», είπε. Πρόσθεσε πως δέχεται διαμαρτυρίες για τα περιττώματα που αφήνουν οι τετράποδοι φίλοι μας σε διάφορες πλατείες και δεν τα μαζεύουν οι ιδιοκτήτες τους. «Είναι θέμα παιδείας και νομιμότητας. Αντικατοπτρίζει το θέμα της ανάγκης επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο μας», κατέληξε.

“Σφίγγουν” τα μέτρα από το Α.Τ. Χαϊδαρίου

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο «Χαϊδάρι Σήμερα» πως η δημοτική αρχή και το Α.Τ. βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και δίνεται ιδιαίτερη προτεραιότητα στα προβλήματα που δημιουργούνται στις πλατείες. Οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων από τους κατόχους σκύλων θα συνεχιστούν εντατικά, με στόχο την αποφυγή κάθε κινδύνου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button