ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δείτε βήμα βήμα την κατασκευή ενός… ανακυκλωμένου νησιού στην Ολλανδία – video

Σε μια πρωτότυπη κίνηση προχώρησε το Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Στο λιμάνι του κατασκευάστηκε ένα πλωτό πάρκο συνολικού εμβαδού 140 τετραγωνικών μέτρων εξ’ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα πλαστικά σκουπίδια.

Πρόκειται για μια ηχηρή απάντηση σε όσους από εμάς εικάζουν ότι τα απορρίμματα καταλήγουν σε χώρο υγειονομικής ταφής ή δυστυχώς στους ωκεανούς. Ωστόσο, μια ευρωπαϊκή πόλη κατάφερε να μετατρέψει τα πλαστικά υπολείμματα της πόλης σε ένα πλωτό δημόσιο πάρκο.

Τα σκουπίδια περισυνέλεξαν μέλη της οργάνωσης «The Recycled Island Foundation» από τον ποταμό Μάας και το λιμάνι της ολλανδικής πόλης.

«Το ότι κατασκευάσαμε αυτά τα μπλοκ από ανακυκλωμένο πλαστικό είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της προσπάθειας μας να μην έχουν τα ποτάμια και οι θάλασσες απορρίμματα». Αυτό τόνισε ο Ramon Knoester, ο οποίος είναι η «ψυχή» της οργάνωσης «The Recycled Island Foundation».

Το πλωτό πάρκο συμβάλλει στη βελτίωση του οικοσυστήματος στο λιμάνι του Ρότερνταμ. Αυτή τη στιγμή εξετάζεται η επέκταση της ιδέας σε νέες τοποθεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και περισσότερα άτομα και κοινότητες προσπαθούν να βρουν δημιουργικούς τρόπους επαναχρησιμοποίησης πλαστικών. Υπενθυμίζουν με άμεσο τρόπο σε όλους το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης και ότι ο τρόπος που ζούμε επηρεάζει τον πλανήτη.

Παρακολουθείστε ΕΔΩ τη διαδικασία κατασκευής του πλωτού πάρκου

Πηγή: www.worldenergynews.gr

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button