ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πιο όμορφη οδηγός λεωφορείου

 

Λάβαμε το παρακάτω άρθρο από αναγνώστη μας και το δημοσιεύουμε αυτούσιο χωρίς κανένα σχόλιο.

“Το σκέφτηκα πολύ πριν γράψω κάτι σχετικό, κυρίως επειδή δεν θέλω να φανώ υπερβολικός.

Λοιπόν, αναγκάστηκα μετά από καιρό να αφήσω το ΙΧ και η μετακίνησή μου είναι από Κορυδαλλό στο Χαϊδάρι και αντίστροφα. Εδώ και ένα μήνα απογοητεύτηκα με τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, αντιμετωπίζοντας και κατ’ επανάληψη την απαράδεκτη συμπεριφορά πολλών οδηγών στις γραμμές 810-803 ιδιαιτέρως.

Το 803, μάλιστα, πολλές φορές δεν πέρασε στην ώρα του σύμφωνα με την τηλεματική από τη στάση Δάσος Χαϊδαρίου Πλατεία Ελευθερίας.

Στο 845 αντιμετώπισα πάρα πολλές φορές αγενείς συμπεριφορές, άρνηση εξυπηρέτησης και ειρωνείες. Όταν πχ ρωτάς τον οδηγό πού να κατέβεις και ενώ τα ηχεία είναι συνήθως κλειστά, σου λέει “καλά ρε δεν βλέπεις το χάρτη;”. Και εν τω μεταξύ έχει κάνει τη μισή διαδρομή μιλώντας στο κινητό τηλέφωνο, ακούει μουσική από ραδιοφωνάκι και τρέχει όσο θέλει. Πολλές φορές, σύμφωνα με την ένδειξη Gps, με υπερβολική ταχύτητα ακόμα και για IX και πρέπει να είσαι δεμένος με ζώνη για να μείνεις στο κάθισμα. Το δε 810 μέσα από στενούς δρόμους ξεπερνά τα 50 χλμ.

Όλως παραδόξως σήμερα στις 11.45 στο 845, Πειραιάς – Ελευσίνα, το οποίο πήρα από Θηβών, οδηγούσε μια κυρία και εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη συμπεριφορά της. Και για το πόσο προσεκτικά οδηγούσε, αλλά και για το πόσο ευγενική ήταν προς τους επιβάτες. Τα ηχεία ήταν στην κανονική ένταση, αλλά και ήταν πρόθυμη να απαντήσει σε κάθε ερώτηση επιβάτη.
Θέλω να μιλήσω και για την εξαιρετική αντίδρασή της στο φανάρι στο Παλατάκι. Το λεωφορείο είχε σταματήσει κανονικά στο φανάρι και είχε πολύ κίνηση με γεμάτες όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας. Άκουγα από πριν μια σειρήνα ασθενοφόρου και εκείνη τη στιγμή κοίταξα πίσω και είδα το ασθενοφόρο μπλοκαρισμένο να ουρλιάζει και η σειρήνα και το κλάξον μαζί απελπισμένα, μάλλον πήγαινε στο Αττικό.
Σε αυτό το λίγο, αλλά τόσο κρίσιμο χρονικό διάστημα για το ασθενοφόρο, κανένα αυτοκίνητο δεν είχε την ευαισθησία να κάνει χώρο… Και όμως η Κυρία αυτή, η οδηγός του λεωφορείου, έδρασε αποτελεσματικά, έστρεψε ένα ολόκληρο λεωφορείο με πολύ προσοχή στα δεξιά του δρόμου δίνοντας  τον απαιτούμενο χώρο για να περάσει το ασθενοφόρο.
Θέλω να τη συγχαρώ δημόσια για την υποδειγματική συμπεριφορά της και την κοινωνική της ευαισθησία σε αυτό το τόσο δύσκολο έργο.”
Χ.Λ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button