ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ποιοι είναι οι 8 δρόμοι της πόλης που θα ασφαλτοστρωθούν

Ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους του χαϊδαρίου θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Το έργο θα υλοποιηθεί από τον ΑΣΔΑ και την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της συντήρησης του οδικού δικτύου της δυτικής Αθήνας.

Η παράμβαση αυτή μόνο σαν “φρέσκια” δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς έχει εξαγγελθεί εδώ και 3 χρόνια, από το 2014! Τότε ξεκίνησαν οι διαδικασίες κατάρτισης της μελέτης του και ο Δήμος Χαϊδαρίου είχε στείλει  κατάλογο με τους δρόμους που είχε κριθεί ότι είχαν ανάγκη ασφαλτόστρωσης (αρ. πρωτ. 34496/ 2014).

Όμως λόγω της καθυστέρησης έναρξης του έργου και έπειτα από νέες σκέψεις, εκτιμήθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή ως αναγκαία η αλλαγή των δρόμων που είχαν αρχικά προταθεί, υπό την προϋπόθεση της μη υπέρβασης του συνολικού εμβαδού προς ασφαλτόστρωση.

Το συνολικό εμβαδόν που αμαλογεί στο Χαϊδάρι είναι περίπου 12.000 τ.μ. Συγκεκριμένα, τα τμήματα των οδών όπου θα εκτελεστούν εργασίες είναι:

  • Κολοκοτρώνη (από Καραϊσκάκη έως Πλαταιών, 320 μέτρα)
  • Σάμου (από Πόντου έως Καραϊσκάκη, 160 μέτρα)
  • Ηρώων Πολυτεχνείου (από Γεωργίου Παπανδρέου έως Μπουμπουλίνας, 310 μέτρα)
  • Σωκράτους (από Άνδρου έως Ηρώων Πολυτεχνείου, 320 μέτρα),
  • Κύπρου( από Λεωφόρο Αθηνών έως Δόξης, 160 μέτρα)
  • Κορυτσάς (από Σπάρτης έως Ανεξαρτησίας, 260 μέτρα)
  • 28ης Οκτωβρίου (από Ικάρων έως Μιλτιάδου, 100 μέτρα)
  • Οδυσσέως (από Ιερού Λόχου έως Πλουμπίδη, 130 μέτρα)

“Προέχει η έγκριση από την Περιφέρεια”

Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με τον γενικό διευθυντή του ΑΣΔΑ, κ. Μόσχο Διαμαντόπουλο, μας ανέφερε πως το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί. Αναδείχθηκε ο μειοδότης που θα αναλάβει συνολικά τις ασφαλτοστρώσεις σε όλους τους Δήμους – μέλη του ΑΣΔΑ. Οι δαπάνες θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.

Όμως  εξ αιτίας της αλλαγής των αρχικών οδών που προτάθηκαν, θα πρέπει απαραίτητα η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου (της 12ης Ιουνίου 2017), να εγκριθεί εκ νέου από την Περιφέρεια. Μετά την έγκριση της, θα δρομολογηθούν από τον ανάδοχο τα έργα και στο Χαϊδάρι. Ήδη έχουν ξεκινήσει στην Αγία Βαρβάρα και το Περιστέρι, που δεν υπέβαλαν αλλαγές στις αρχικές τους προτάσεις.

Να προσθέσουμε πως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας ψήφισε ομόφωνα υπέρ της υλοποίησης του έργου.

Πρώτη προσπάθεια

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή, η ενέργεια αυτή αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια για την αποκατάσταση μακροχρόνιων φθορών στο οδικό δίκτυο της πόλης. Με δεδομένο τα μεγάλα-χρονίζοντα προβλήματα σε πάρα πολλούς δρόμους της πόλης μας, προγραμματίζεται από το Δήμο συνολική εργολαβία για την υλοποίηση εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Ασφαλτοστρώσεις (και πάλι) στο βρόντο ή βρέθηκε η λύση;

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button