ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πεζοφάναρο έξω από το Κολυμβητήριο

 

Μια σημαντική απόφαση, που έχει να κάνει με την ασφάλεια των πεζών, μικρών και μεγάλων, πήρε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας. Αφορά την πρόσβαση στο Κολυμβητήριο από την πλευρά της Αγωνιστών Στρατοπέδου, σημείο στο οποίο υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πεζών, κυρίως παιδιών, αλλά και πυκνή κυκλοφορία οχημάτων.

Μετά από αυτοψία που έκανε η Τεχνική Υπηρεσία στη συμβολή του πεζόδρομου Κορυτσάς και της οδού Αγίας Λαύρας με την οδό Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, διαπίστωσε την πραγματική και άμεση ανάγκη για εγκατάσταση φωτεινής σηματοδοτούμενης διάβασης πεζών.

Η έκθεση επισημαίνει τα εξής:

  • Στον πεζόδρομο της οδού Κορυτσάς βρίσκεται η είσοδος και έξοδος του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Δίπλα ακριβώς λειτουργεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο, με αποτέλεσμα να διέρχονται από αυτόν τον πεζόδρομο καθημερινά εκατοντάδες παιδιά. Στην πλειοψηφία τους κατευθύνονται προς την οδό Αγωνιστών Στρατοπέδου και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να διασχίσουν.
  • Η οδός Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου είναι οδός διπλής κυκλοφορίας, με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Έχει μέσο πλάτος οδοστρώματος  10 μέτρα και λίγα μέτρα βορειότερα του πεζόδρομου της Κορυτσάς έχει μια στροφή (λίγων μοιρών) που δυσχεραίνει την ορατότητα των πεζών.
  • Η ορατότητα γίνεται ακόμα πιο δύσκολη για τους πεζούς, γιατί, αν και υπάρχουν πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης, πολύ συχνά παραβιάζονται από τους οδηγούς.
  • Ακόμα την ορατότητα δυσκολεύει και η ύπαρξη έξι κάδων απορριμμάτων που βρίσκονται στο ίδιο σημείο, στη στροφή της οδού Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου.

Μετά από αυτή την έκθεση, η Επιτροπή εισηγήθηκε την εγκατάσταση φωτεινής σηματοδοτούμενης διάβασης στην Αγωνιστών Στρατοπέδου, στο ύψος του Κολυμβητηρίου, προειδοποιητικών σηματοδοτών και δύο πινακίδων του Κ.Ο.Κ που θα ενημερώνουν για διάβαση πεζών.

Επίσης η επιτροπή εισηγήθηκε την απομάκρυνση των έξι κάδων απορριμμάτων από το σημείο που είναι τώρα τοποθετημένοι, καθώς και κλάδεμα των δέντρων που βρίσκονται πριν και μετά την προτεινόμενη διάβαση.

Η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής.

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button