Χαϊδάρι Σήμερα

Σε επιχείρηση “σκούπα” που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου, συνελήφθησαν ιερόδουλες που έκαναν “πεζοδρόμιο” σε σε πιάτσες της πόλης μας.

Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαπές, τρεις από τη Νιγηρία και μία από τη Βουλγαρία. Εκδίδονταν χωρίς άδεια στην περιοχή του Σκαραμαγκά, κοντά σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής για 20 ευρώ. Λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθη άλλη μια γυναίκα από τη Βουλγαρία, στη συμβολή των οδών Σατωβριάνδου και Λεωφόρου Αθηνών, για το ίδιο αδίκημα.

Σε βάρος τους συντάχθηκε έκθεση αρχής και θα παραπεμφθούν σε  τακτική δικάσιμο.

Είναι γνωστό ότι οι Νιγηριανές εκδιδόμενες γυναίκες διακινούνται από υπερεθνικά δίκτυα trafficking και εκβιάζονται για να έρθουν στην Ελλάδα υπό την απειλή Βουντού. Άλλες ξεκινούν με υποσχέσεις για μια καλύτερη ζωή και καταλήγουν φυλακισμένες να πουλούν το κορμί τους, για να ξεπληρώσουν την ελευθερία τους. Το νιγηριανό κύκλωμα σωματεμπορίας είναι ίσως από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα στον κόσμο.

Μεγάλη αστυνομική έρευνα και μελέτη πανεπιστημιακών αποδεικνύουν ότι στην περίοδο της κρίσης ο πληρωμένος έρωτας “ανθεί” και η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς οι εκδιδόμενες δεν περνούν από ιατρικό έλεγχο. Υπολογίζεται ότι περισσότερες από 20.000 νέες γυναίκες έρχονται για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα στην Ελλάδα, για να εργαστούν στους παράνομους οίκους ανοχής ή στο δρόμο, καθοδηγούμενες από τεράστια διεθνή κυκλώματα μαστροπών, τα οποία τις εκμεταλλεύονται.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και εξελίσσεται σε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη παραοικονομία, με τεράστια «κέρδη». Σε ένα δισ. ευρώ υπολογίζεται ο τζίρος από την πορνεία στην Ελλάδα!