ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Περιστέρι: Το θερινό σινεμά προκαλεί διαμαρτυρίες

Ο θερινός κινηματογράφος είναι ένα ελληνικό φαινόμενο, το οποίο μάλιστα δείχνει αξιοσημείωτη αντοχή στον χρόνο. Το να παρακολουθείς μια ταινία πίνοντας τη μπύρα σου στη δροσιά της νύχτας, κάτω από τον έναστρο ουρανό, είναι μία αίσθηση ξεχωριστή, μια απόλαυση του αθηναϊκού καλοκαιριού. Ωστόσο η νυχτερινή – υπαίθρια λειτουργία μερικές φορές είναι δυσάρεστη για τους περιοίκους.

Το τελευταίο συμβαίνει στον όμορφο θερινό σινεμά “Cine Πέραν” του Περιστερίου, όπου γείτονες διαμαρτύρονται για ηχορύπανση.

Η διεύθυνση του σινεμά ανάρτησε την παρακάτω ανακοίνωση:

Προς κάθε ενδιαφερόμενο (που θέλει να κλείσει τον κινηματογράφο ή να του δημιουργήσει πρόβλημα)

Ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ που λειτουργεί υπό την εποπτεία του ΦΟΙΒΟΥ τα τελευταία 10 χρόνια, έχει μετατραπεί σε έναν απο τους πιο αγαπημένους και επιτυχημένους κινηματογράφους της Αττικής.

Εκτός από τις ανέσεις και την ποιοτική διασκέδαση που προσφέρουμε, έχουμε προχωρήσει σε επενδύσεις πέρα από τις συμβατικές μας υποχρεώσεις ώστε να μειώσουμε τις όποιες μεμονωμένες διαμαρτυρίες.

Συγκεκριμένα

1. Ηχομονώσαμε όλη την οθόνη (πριν ήταν με τσίγκο)
2. Βάλαμε ηχοπέτασμα.
3. Βάλαμε ανακατεύθυνση ήχου στα ηχεία ώστε να μην ελαχιστοποιεί το πλάι
4 . Βάλαμε αυτόματο σύστημα περιορισμού ντεσιμπέλ (καπέλο) για τις προβολές που είναι μετά τις 11:00.
5. Έχουμε υπάλληλο που μόνιμα με ντεσιμπελόμετρο μετρά τον ήχο ώστε να μην ξεπερνά τα 65db στις ώρες κοινής ησυχίας.
6. Μειώσαμε στο ελάχιστο το μπάσο στις ώρες κοινής ησυχίας.

Περιστέρι: Το θερινό σινεμά προκαλεί διαμαρτυρίες 2

Παρόλα αυτά τα ίδια μεμονωμένα άτομα έχουν κάνει και κάνουν συνεχείς ενέργειες για να δημιουργήσουν πρόβλημα στο ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ. Όλες έχουν πέσει και θα πέσουν στο κενό. Δεν δίστασε μάλιστα μια κυρία να πει ότι χίλιες φορές να γινόταν parking απορριμματοφόρων πάλι ο χώρος του σινεμά όπως ήταν παλιότερα. Μάλιστα…

Επειδή ίσως πλέον υπάρχει μια εμμονή κάποιων ελαχίστων συγκεκριμένων παρόλο ότι έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε προκειμένου να μην έχουν όπως (επικαλούνται) πρόβλημα, θα συνεχίσουμε να κάνουμε και πάλι ό,τι είναι τεχνικά δυνατό και νόμιμο ώστε να αισθάνονται καλύτερα.

Θα θέλαμε όμως να τους υπενθυμίσουμε ότι ο θεσμός των θερινών είναι εδώ και δεκαετίες ανασα δροσιάς και πολιτισμου για τα αστικά κέντρα. Λειτουργούν νόμιμα σε αδειοδοτημένους χώρους με συγκεκριμένους κανόνες που πρόσφατα αναθεωρήθηκαν με τον νόμο 4849 του 2021 (άρθρο 70).

Αφουγκραζόμενοι την αστείρευτη αγάπη που εισπράτουμε τόσο απο τα μηνύματα σας αλλά και απο στους περνάτε καθημερινά έξω απο το ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ όσο και απο τον ΦΟΙΒΟ, δηλώνουμε ότι δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε τους ελάχιστους να κάνουν κακό στον κινηματογράφο και στην πόλη.

Τους καλούμε να έρθουν μέσα στο σινεμά να τους κεράσουμε και να δούνε την χαρά των ανθρώπων ζωγραφισμένα στα πρόσωπα τους. Και τότε ελπίζουμε να καταλάβουν.

Παρόμοια Άρθρα

3 Σχόλια

 1. Οι ώρες κοινής δεν έχουν ντεσιμπελομετρο.
  Ούτε καν τα,μετρα σε υπαίθριο χώρο έχουν αποτέλεσμα.
  Επικοινωνίακα και μόνο.
  Αυτές οι ώρες καλύπτονται με αυστηρή νομοθεσία.
  Αμφιβάλλω αν θα πάτε σε δική.
  Δεν έχει κανείς δικαίωμα για να γεμίζει η τσέπη του να ενοχλεί.
  Προφανώς ο νομικός σας είναι αδιάβαστος.
  Να τον δούμε λοιπόν.

  1. Η νομοθεσία αναφέρει ότι μέχρι 1:15 μπορεί να παίζει ένας θερινός, δεν ισχύουν οι κοινές ώρες κοινής ησυχίας σε αυτή την περίπτωση.

  2. /Η Johnnyλέει:
   5 Ιουλίου 2024 στις 17:26
   Η νομοθεσία αναφέρει ότι μέχρι 1:15 μπορεί να παίζει ένας θερινός, δεν ισχύουν οι κοινές ώρες κοινής ησυχίας σε αυτή την περίπτωση.

   Άντε, εξυπνακια-,παπάρα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button