ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Περιπολικά έρχονται, αλλά αστυνόμευση δεν κάνουν μόνα τους…

Ένα νέο περιπολικό θα προστεθεί στο στόλο του Α.Τ. Χαϊδαρίου. Πρόκειται για ένα από τα 76 νέα Peugeot 308 με τα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας, που αποκτήθηκαν με πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας. Προορίζονται να καλύψουν τις ανάγκες για αστυνόμευση διαφόρων υπηρεσιών, μεταξύ τους και της πόλης μας.

Να σημειωθεί πως σήμερα το Α.Τ. Χαϊδαρίου διαθέτει τρία περιπολικά. Ωστόσο αυτά είναι είναι πολύ επιβαρυμένα από τα χιλιάδες χιλιόμετρα που έχουν διανύσει.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τον προηγούμενο Δεκέμβριο η διοίκηση του Α.Τ. Χαϊδαρίου παρέλαβε ένα επίσης καινούριο περιπολικό. Μετά όμως από έξι μήνες (αρχές Ιουνίου), με εντολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, δόθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Κερατέας.

Να σημειωθεί ότι εντός του 2021 παρελήφθησαν επιπλέον 354 οχήματα, ενώ το 2020 η Ελληνική Αστυνομία υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με την παραλαβή 1.453 νέων οχημάτων.

Όσο σημαντική όμως και να είναι η απόκτηση ενός νέου περιπολικού, το βασικό πρόβλημα για την αστυνόμευση στο Χαϊδάρι δεν βρίσκει λύση. Γιατί δεν έχει να κάνει τόσο με το μηχανοκίνητο εξοπλισμό, όσο με τις σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό. Για περισσότερα στοιχεία σχετικά διάβασε εδώ: Απελπιστική έλλειψη προσωπικού στο Α.Τ. Χαϊδαρίου. Συνοπτικά: Το 2018 στο ΑΤ Χαϊδαρίου υπηρετούσαν 52 αστυνομικοί και έγιναν 318 συλλήψεις. Το 2020 έμειναν 36 αστυνομικοί και έγιναν μόλις 184 συλλήψεις (βλέπε αναλυτικότερα “Νόμος και τάξη”, Χαϊδάρι και εγκληματικότητα). Φέτος “το κοντέρ” γράφει ακόμη χαμηλότερη επάνδρωση, ενόσω η εγκληματικότητα διατηρεί τους δικούς της ρυθμούς.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button