ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απελπιστική έλλειψη προσωπικού στο Α.Τ. Χαϊδαρίου

«Περίπου κατά 50% έχει μειωθεί η δύναμη μας αυτό το διάστημα. Με το ζόρι βγαίνουν οι υπηρεσίες μας», είπε με έκδηλο τον έντονο προβληματισμό αστυνομική πηγή στο “Χαϊδάρι Σήμερα”.

Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε, ενώ τους προηγούμενους μήνες το προσωπικό του Α.Τ. Χαϊδαρίου πλησίαζε τα 30 άτομα, σήμερα έχουν μείνει περίπου οι μισοί. Και δεν είναι μόνον αυτό. Ας ληφθεί υπόψη ότι το 2018 στο ΑΤ Χαϊδαρίου υπηρετούσαν 52 αστυνομικοί και έγιναν 318 συλλήψεις. Το 2020 έμειναν 36 αστυνομικοί και έγιναν μόλις 184 συλλήψεις (βλέπε αναλυτικότερα “Νόμος και τάξη”, Χαϊδάρι και εγκληματικότητα). Φέτος λοιπόν “το κοντέρ γράφει” ακόμη χαμηλότερη επίδοση, ενόσω η εγκληματικότητα διατηρεί τους δικούς της ρυθμούς.

Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι. Είχαμε μία παραίτηση αστυνομικού, καθώς και αποσπάσεις, μεταθέσεις, μετακινήσεις σε άλλες υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής. Μέσα σε όλα αυτά συνεχίζονται οι εκ περιτροπής υπηρεσίες που καλείται να εκτελέσει το εναπομείναν προσωπικό σε άλλα αστυνομικά τμήματα, όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές.

“Κερασάκι στην τούρτα”, όπως χαρακτηριστικά είπε ο συνομιλητής μας, είναι το γεγονός ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα άνδρες του Α.Τ. Χαϊδαρίου παίρνουν εντολή να φυλάξουν το σπίτι τέως υπουργού που κατοικεί σε γειτονική πόλη, ενώ πλέον βρίσκεται στα πολιτικά «αζήτητα».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button