ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας Αντώνιος – “Είναι ψευδείς οι καταγγελίες”

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας Αντώνιος, μετά από μια μαραθώνια ανακριτική διαδικασία για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή. Στον κατηγορούμενο ιερέα επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.

Πατέρας Αντώνιος:
Όσα καταγγέλλει είναι σκευωρία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος, απολογούμενος, ακολούθησε τη γραμμή της απόλυτης άρνησης. “Είναι ψευδείς οι καταγγελίες εναντίον μου“, υποστηρίζει, ενώ ειδική μνεία στο απολογητικό του υπόμνημα έχει κάνει στον 19χρονο καταγγέλλοντα. “Είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά, τα όσα καταγγέλλει είναι σκευωρία και ενδεχομένως μπορεί και να χρηματίστηκε“, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος ιερέας.

Μάλιστα, επικαλείται φωτογραφίες που δείχνουν την πολυτελή ζωή που έκανε το φερόμενο ως θύμα, μετά την κατάθεσή του στις αρχές. Η υπεράσπισή του προσκόμισε βίντεο, που κατά τον κατηγορούμενο, αποδεικνύει ότι την ημέρα κατά την οποία φέρονται να τελέστηκαν οι ασελγείς πράξεις, ο 19χρονος και ο πατέρας Αντώνιος, βρίσκονταν σε διαφορετικά μέρη.

Στο πλευρό του βρισκόταν καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας η πρεσβύτερα, Σταματία Γεωργαντή, η οποία κατέθεσε και ως μάρτυρας υπεράσπισης. Ακόμη 20 μάρτυρες υπεράσπισης που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο, κατέθεσαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ανάμεσά τους, τουλάχιστον πέντε φιλοξενούμενοι σε δομές της Κιβωτού, φέρονται να έχουν καταθέσει ότι τους προσέγγισε ο 19χρονος και τους ζήτησε να καταγγείλουν τον ιδρυτή της Κιβωτού. Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ, ο δεύτερος ανήλικος που τον κατήγγειλε για σεξουαλικη κακοποίηση φέρεται να άλλαξε την κατάθεσή του στην ανακρίτρια.

Πηγή: ertnews.gr

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button