ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Πάρκο Τρίτση, το Μητροπολιτικό Πάρκο της καρδιάς μας” – Απολογισμός έργων

της Αθανασίας Παπασπύρου
υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου
Αττική Μπροστά – Νίκος Χαρδαλιάς

Είναι γεγονός ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» είναι μία πραγματική όαση πρασίνου για τη Δυτική Αθήνα, για το οποίο δουλεύουμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα, για να το μετεξελίξουμε σε ένα πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο, ένα χώρο άθλησης, αναψυχής, πολιτισμού και εκπαίδευσης για όλους τους πολίτες της Αττικής. Πρώτα από όλα, η Περιφέρεια Αττικής διεκδίκησε και κέρδισε από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος την αρμοδιότητα για τη συντήρηση και την ανάπτυξη του Πάρκου.

Πετύχαμε τη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ύψους 3 εκ. ευρώ, για να προχωρήσουμε σε έργα συντήρησης και παρεμβάσεις αναγκαίες για τη λειτουργική αναμόρφωσή του.

Ψηφίστηκε το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» και του Δήμου Ιλίου, για τη δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου «προμήθεια και τοποθέτηση αγωγού μεταφοράς νερού στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ¨Αντώνης Τρίτσης” από το πηγάδι «Πρέση» του Δήμου Ιλίου».

Έτσι, ενεργοποιήθηκαν όλες οι γεωτρήσεις του Πάρκου, που είχαν τεθεί σε αχρηστία τα προηγούμενα έτη, κατασκευάστηκε δίκτυο υδροδότησης, και πραγματοποιήθηκε στεγανοποίηση της Λιμνοδεξαμενής Νο 5 και του καναλιού που συνδέει τις Λίμνες Νο 5 και Νο 6.

Επίσης, το Πάρκο φυλάσσεται ήδη από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι σήμερα και έχουν ήδη αποκατασταθεί όλες οι βλάβες των φωτιστικών ιστών, με αποτέλεσμα πλέον να είναι φωτεινό και οι πολίτες να απολαμβάνουν την περιήγησή τους με ασφάλεια.

​Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ανακαινίστηκε το ανοικτό θέατρο του Πάρκου με σύγχρονες προδιαγραφές και σεβασμό στο περιβάλλον και υποδέχεται πλέον πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ακόμα, εγκαινιάστηκε μια σειρά δράσεων άθλησης και ευεξίας, με δωρεάν μαθήματα χορού για όλους, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Παράλληλα, υλοποιούνται προγράμματα δενδροφύτευσης από σχολεία, επενδύοντας στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών μας.

Πρόσφατα εγκαινιάστηκε η βιοκλιματική ανάπλαση έξυπνης διαδρομής στο χώρο Ευκαλύπτων του Πάρκου, δημιουργώντας συνθήκες αστικής βιωσιμότητας και ανάπτυξης. Με την ολοκλήρωση αυτού του «πράσινου» έργου, το Μητροπολιτικό Πάρκο της καρδιάς μας γίνεται πιο λειτουργικό, πιο προσβάσιμο και πιο φιλικό στο περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button