ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Παρέμβαση Βαρβιτσιώτη, κόντρα στο ρεύμα

ΑΠΟΨΗ
«Δεν θέλω να ξεφύγει η ιστορία από την πλευρά των Ελλήνων. Δεν είναι εχθρός μας αυτός που βρίσκεται στον φράκτη αλλά αυτός που τον υποκινεί να βρίσκεται στον φράκτη», τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για το επικίνδυνο κλίμα της τελευταίας περιόδου, με κινητοποιήσεις πολιτών που θέλουν “να πάρουν το νόμο στα χέρια τους”.
του Μενέλαου Χρόνη
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Δυτικής Αθήνας μίλησε στο ραδιόφωνο του «Άλφα» και την Κάτια Μακρή, επαναφέροντας τη συζήτηση στην διαχρονική ελληνική γραμμή σεβασμού του διεθνούς δικαίου, ακριβώς τη στιγμή που η τακτική Ερντογάν επιδιώκει να εκθέσει την Ελλάδα στην διεθνή κοινή γνώμη, με τον ιδιότυπο «πόλεμο» που επιχειρεί στον Έβρο και στα νησιά, επιζητώντας παράνομες συμπεριφορές εκ μέρους μας απέναντι στους πρόσφυγες. Δεν είναι τυχαίο επίσης πως η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ακόμα και για νεκρούς πρόσφυγες, αλλά και για αγριότητες εναντίον όσων μεταναστών επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα.
Την ίδια ώρα ο υπόδικος Γιάννης Λαγός βρέθηκε σε νυκτερινές περιπολίες “πολιτοφυλάκων” στον Έβρο, όπου επίσης έχουν σπεύσει Αυστριακοί νεοναζί, ενώ και στη Λέσβο ήρθαν να αναλάβουν δράση Γερμανοί νεοναζί, σε συνεννόηση με ντόπιες ομάδες. Ποιος εγγυάται ότι όλοι αυτοί δεν θα προβούν σε ακρότητες ή προβοκάτσιες, “βούτυρο στο ψωμί” του Ερντογάν;
«Δεν θέλω να ξεφύγει η ιστορία από την πλευρά των Ελλήνων. Δεν είναι εχθρός μας αυτός που βρίσκεται στον φράκτη αλλά αυτός που τον υποκινεί να βρίσκεται στον φράκτη», είπε μεταξύ άλλων ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε μια ηχηρή διαφοροποίηση από το εθνικιστικό και επικίνδυνο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα. «Το κράτος μας δρα με συντεταγμένο τρόπο και αποκρούει αυτή την προσβολή της κυριαρχίας μας. Δεν χρειάζονται κινητοποιήσεις πολιτών που θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Να αφήσουμε τους ανθρώπους (τις ελληνικές αρχές, τις ένοπλες δυνάμεις) να κάνουν τη δουλειά τους», τόνισε χαρακτηριστικά.
Το Χαϊδάρι Σήμερα λέει «εύγε» στον βουλευτή της περιοχής μας, που τολμά να αρθρώσει αντιδημοφιλείς αλήθειες μέσα στο κλίμα του επικίνδυνου εθνικιστικού παροξυσμού. Αντίστοιχες φωνές είναι λίγες μέσα στο κυβερνών κόμμα, στην παρούσα κρίση.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button